Ministrai pradeda derybas dėl 2020-ųjų biudžeto | Diena.lt

MINISTRAI PRADEDA DERYBAS DĖL 2020-ŲJŲ BIUDŽETO

Premjerui Sauliui Skverneliui grįžus iš atostogų, ministrai pradeda derybas dėl kitų metų valstybės biudžeto, tačiau procesą gali pristabdyti neaiškumas dėl valdančiosios koalicijos.

Kol kas biudžeto klausimas nėra įtrauktas į oficialią Vyriausybės darbotvarkę, bet ministerijos jau pradeda teikti savo pasiūlymus.

„Ministerijos Vyriausybės kanceliarijai pradėjo teikti savo siūlymus dėl kitų metų biudžeto. Juos vertins Vyriausybės kanceliarija ir Finansų ministerija“, – BNS antradienį sakė premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas.

Paprastai Seimas biudžetą patvirtina gruodžio mėnesį.

Šiemet biudžeto derinimo procesą gali pristabdyti vykstančios derybos dėl valdančiosios koalicijos tarp „valstiečių“, „socialdarbiečių“, „tvarkiečių“ ir Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos.

Po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos Vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus, gali keistis jos sudėtis.

Finansų ministerija prognozuoja, kad Lietuvos ekonomika šiemet ir kitąmet augs maždaug po pustrečio procento.

Europos Komisija šiemet pagyrė Lietuvos Vyriausybę už tai, kad ji išlaiko viešųjų finansų perteklių, tačiau atkreipė dėmesį, kad dėl darbo pajamų apmokestinimo mažinimo per kelerius ateinančius metus perteklius turėtų mažėti.

Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama diskusijoms, kaip mažinti ekonominę nelygybę, kuri išlieka viena didžiausių Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vidma60

Prieš ministrams pradedant tampyti biudžeto antklodę, reiktų susitarti dėl bendro PVM gražinimo į 2008 metų lygį, t. y. sumažinti iki 18%. Gana vaidinti atskirų ūkio šakų rėmėjais. Laikas sumažinti bendrą visų mokestinę naštą.

LKL

Kaip mažinti ekonomine nelygybę? Tai čia ir arkliui aišku-pakelkit minimalią algą (ženkliai) pakelkit pensijas (ženkliai) na ir kai kurias kitas išmokas,sakysit iš kur imti pinigų,tai čia jau jūsų tiesioginis darbas,dėl to jūs ten ir sėdit (tipo išrinkti) sėkmės ''darbe''.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS