Ministras: gausios šeimos prekes ir paslaugas galės įsigyti su nuolaida | Diena.lt

MINISTRAS: GAUSIOS ŠEIMOS PREKES IR PASLAUGAS GALĖS ĮSIGYTI SU NUOLAIDA

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis tvirtina, kad pažadas įvesti vadinamąją gausios šeimos kortelę tikrai bus įgyvendintas. Šiuo metu esą sprendžiami techniniai klausimai ir nuo liepos 1-osios sistema turėtų pradėti veikti.

„Gausios šeimos kortelė dabar kaip tik yra techninio įgyvendinimo etape. Tai yra nuo liepos 1-osios turėsianti įsigalioti priemonė, kuri yra netgi įstatymu apibrėžta, nes yra Gausios šeimos kortelės įstatymas. Kortelė turėtų būti dar viena priemonė, kaip padėti gausioms šeimoms mažinti išlaidas, kurias patiria augindamos vaikus“, - sakė L. Kukuraitis.

Pasak ministro, Gausios šeimos kortelė galiotų visoje Lietuvoje. „Tai nuolaidų kortelė, kuria šeimos naudotųsi visoje Lietuvoje. Kai kurios savivaldybės jas jau dabar naudoja ir, atrodo, kad jos visai pasiteisina. Dabar pagal šį įstatymą šeimoms turėtume turėti nacionalinę gausių šeimų kortelę”, - sakė ministras.

L. Kukuraičio teigimu, ką konkrečiai gausios šeimos galės įsigyti su šia nuolaidų kortele, bus aišku po to, kai baigsis derybos su privačiu ir viešuoju sektoriumi.

„Kortelė bus įvedama partnerystėje su privačiu sektoriumi, kviečiant įsitraukti ir privatų sektorių, kad jie būtų dosnūs ir atviri lengvatų gausioms šeimoms. Ten, kur reikalingos nuolaidos viešajame sektoriuje, būtų sprendžiama ir Vyriausybės lygmeniu”, - sake L. Kukuraitis.

Pasak ministro, jei paaiškės, kad nuolaidų sistemai veikti viešajame sektoriuje reikia papildomų lėšų, jos bus numatytos ateinančių metų biudžete.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Visa tai - ne mums, visa tai - 'atbėgėlių' GEROVEI.

Deja

Uz nuolaidas gausioms seimoms sumokes kiti...

...

DAR vienas pasipinigavimas; naudos - kaip iš katino ašarų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS