Ministras tikisi intensyvesnių ekonominių ryšių su Indonezija | Diena.lt

MINISTRAS TIKISI INTENSYVESNIŲ EKONOMINIŲ RYŠIŲ SU INDONEZIJA

  • 1

Pirmą kartą Indonezijoje viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su šios šalies diplomatijos vadove Retno Marsudi pasirašė susitarimą, kuris turėtų tapti pagrindu paspartinti šalių ekonominius santykius.

Pasak ministro, ir šiuo metu Indonezijoje jau yra veikiančių lietuviškų įmonių, bet intensyvesni kontaktai galėtų sudaryti geresnes sąlygas eksportui ir tarpusavio ekonominių ryšių vystymui su ketvirtą pagal dydį, o musulmoniškame pasaulyje - pirma pagal dydį - valstybe, kurios sostinėje Džakartoje gyventojų beveik keturiskart daugiau nei visoje Lietuvoje.

„Tai pirmas užsienio reikalų ministro vizitas ketvirtoje pagal dydį pasaulio valstybėje, iki šiol mes, deja, neturėjome reguliaresnių kontaktų, bet šį vakarą su kolege ministre pasirašėme tris susitarimus ir vienas jų - dėl ekonominio techninio bendradarbiavimo, jis būtinas, kad atvertų kelią kitiems detalesniems susitarimams, kurių tikrai gali būti, nes matome susidomėjimą“, - BNS telefonu iš Indonezijos sakė ministras.

Lietuvos ir Indonezijos diplomatijos vadovai pasirašė tris dvišalius susitarimus: dėl ekonominio ir techninio bendradarbiavimo, dėl vizų režimo panaikinimo diplomatinių ir tarnybinių pasų turėtojams bei memorandumą dėl dvišalių užsienio reikalų ministerijų konsultacijų.

Pasak ministro, susitikimuose su ministerijų vadovais, Džakartos gubernatoriumi dalyvavo ir verslo įmonių, dirbančių su Indonezija, atstovai, daugiausiai tai transporto, lėktuvų aptarnavimo, atsinaujinančios energetikos sričių atstovai.

„Pristatėme sritis, kuriose esame stipresni ir galime būti įdomūs Indonezijai, tai informacinis sektorius, lazeriai, taip pat tam tikros produkcijos, maisto eksportas, galbūt mums pavyks paspartinti procesą dėl licencijų mėsai, pieno produktai jau dabar šiek tiek eksportuojami, tad norėtume išlaikyti šią tendenciją“, - sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, susitikimuose taip pat kalbėta apie lengvesnį vizų režimą.

„Prašėme, kad būtų atsižvelgta ir galbūt Indonezijos Vyriausybė pažiūrėtų pozityviai, lygiai kaip ir jie norėtų mūsų užtarimo, nes jie siekia lengvesnio režimo su Šengeno šalimis“, - sakė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jonas

galesim pigiau darytis plastines lyties keitimo operacijas..)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS