Ministrė: dauguma prašymų kompensuoti už šildymą šiemet išnagrinėta | Diena.lt

MINISTRĖ: DAUGUMA PRAŠYMŲ KOMPENSUOTI UŽ ŠILDYMĄ ŠIEMET IŠNAGRINĖTA

Didžioji dalis gyventojų prašymų skirti kompensacijas už šildymą, ypač Vilniuje, jau išnagrinėta, sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

„Didžioji dauguma paraiškų savivaldybėse jau išnagrinėta. Nepaskirtų kompensacijų ženkliai mažėja“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Monika Navickienė.   

„Pagreitis paraiškų kompensacijoms nagrinėjimo norėtųsi, kad būtų didesnis“, – pridūrė ji.  

Pasak M. Navickienės, vienas trikdžių yra darbuotojų trūkumas, ne tik sistemos strigimas.

„Nevienodai savivaldybėse planuotas darbas buvo – vienose tie prašymai buvo nagrinėjami greičiau, kitose lėčiau. Natūralu, Vilniuje daug žmonių kreipiasi, todėl butelio kaklelis buvo ne tik sistemos trikdžiai, bet ir darbo rankos“,  – kalbėjo M. Navickienė.

Tuo metu pernai bendras kompensacijų gavėjų skaičius siekė apie 367,8 tūkst. (13,2 proc. visų šalies gyventojų) arba 112,3 tūkst. šeimų – 8 proc. visų namų ūkių. Pasak ministrės, vidutiniškai per mėnesį kompensacijas gavo apie 153,6 tūkst. asmenų (5,5 proc. visų gyventojų) – 53 proc. daugiau nei užpernai, o kompensacijoms skirta suma išaugo daugiau nei tris kartus – nuo beveik 20 mln. eurų iki beveik 73 mln. eurų.

Pagreitis paraiškų kompensacijoms nagrinėjimo norėtųsi, kad būtų didesnis.

„Didindami remiamas pajamas iki 157 eurų suteikiame galimybę kompensacijas už šildymą gauti didesniam ratui žmonių, kad daugiau pajamų liktų ne tik mažiausias pajamas, bet ir vidutines gaunantiems gyventojams“, – sakė ministrė.  

2022 metais vidutinis kompensacijos dydis vienam asmeniui šildantis centralizuotai buvo apie 41,83 euro per mėnesį – 1,7 karto daugiau nei 2021 metais (24,46 euro), o šildantis kitomis energijos ir kuro rūšimis – 152,09 euro – 3,1 karto daugiau (48,66 euro). 

Didžiausias metinis augimas pagal besikreipusiųjų dėl kompensacijų skaičių pernai buvo Birštone – virš 93 proc., Vilniuje – 65,3 proc.

Daugiausia kompensacijų gavėjų pernai buvo Visagine – vidutiniškai 18 proc. visų gyventojų per mėnesį (apie 3,5 tūkst. asmenų), taip pat Biržų rajone – 12,6 proc. (apie 2,9 tūkst.), Akmenės rajone – 12,5 proc. (apie 2,4 tūkst.), Druskininkuose – 11,9 proc. (apie 2,4 tūkst.), Ukmergės rajone  – 11,6 proc. (apie 3,9 tūkst.).

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Melas

Jau penktas mėnuo , bet už kietą kurą vis nesulaukiam. Tas pats kaip ir su pensijom, nei 12% procentų nepadidėjo. Kodėl jūs visada meluojat Vienišo pinigai nesiekia 35€. Neatitinka tai ką šnekate

varguolis

Meluoja ir nemirksi!!!!!

taip

gyvenu sode maza kvadratura ir negaunu ir apseinu prisiveziau senu baldu , dar saku , isvartu , siuksliu ir prasikurenu ir jau 10m,neperkam jokiu malku .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS