Ministrė: tikiuosi, kad mūsų verslininkai dėl nulinio PVM Lenkijoje reikšmingų praradimų neturės | Diena.lt

MINISTRĖ: TIKIUOSI, KAD MŪSŲ VERSLININKAI DĖL NULINIO PVM LENKIJOJE REIKŠMINGŲ PRARADIMŲ NETURĖS

Šalies verslininkams išsakant nuogąstavimus, kad nuo vasario Lenkijoje įsigaliojus sprendimams dėl vartojimo mokesčių mažinimo, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžia, jog papildomų pagalbos priemonių galimus netekimus prognozuojančioms įmonėms nėra ruošiama. Ji atkreipė dėmesį, kad šalies verslininkai konkuruoja Europos Sąjungos (ES) rinkoje, kurioje veikia laisvo prekių judėjimo principai.

„Svarbu paminėti, kad mes veikiame bendroje ES rinkoje. Lietuva neturi sienos su Lenkija, neturi sienos su Latvija. Natūralu, kad žmonės ir iki šiol keliaudavo į kaimynines šalis, tiek iš kaimyninių šalių atkeliaudavo į Lietuvą“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Armonaitė.

Vis tik ministrė išsakė lūkestį, kad didelių nuostolių Lietuvos verslininkai dėl kaimyninėje valstybėje vykdomos politikos patirti neturėtų.

„Aš tikrai tikiuosi, kad reikšmingų praradimų mūsų verslininkai neturės. Juo labiau, kad prognozuojama situacija šiais metais mūsų ekonomikai ne tai, kad neprasta, bet iš tikrųjų labai nebloga“, – tikino A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Lenkija nuo vasario 1 dienos laikinai stabdo PVM taikymą maisto produktams ir mažina PVM tarifą degalams. Šis sprendimas, kuriuo siekiama sumažinti infliaciją vartotojams, galios šešis mėnesius.

PVM benzinui ir dyzelinui turėtų mažėti nuo dabar taikomų 23 iki 8 proc. Daugumai maisto produktų, išskyrus prabangos prekes, Lenkijoje galioja 5 proc. PVM tarifas. Jis šešiems mėnesiams bus panaikintas.

Tam pačiam laikotarpiui PVM nebus taikomas ir dujoms bei trąšoms.

Vyriausybė Varšuvoje, laikinai mažindama PVM, reaguoja į smarkiai išaugusią infliaciją. Lenkijos Statistikos tarnybos duomenimis, brangimas gruodį siekė 8,6 proc., lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

Negi jau nėra jėgos lietuvoj kuri suvaldytų šią beprotybią ( lanzbergėjų ir žmogų šaiką )

Dalija

Kaip gali būtii ministru tokio trumpo proto žmoga, Jai reikėtū pačiai atsistatydinti, jei nėra kam tokią ministrę išmesti už pakarpos paėmus...

Valstybės tarnautojas

Soc. ir darbo ministrė Skaistė kalbėjo, kad infliaciją "atmuš" didėjanti alga biudžetinių įstaigų darbuotojų ir privačių įmonių. Tai ką skubu pranešti kad mano tarnautojo alga pakilo visais 8 eurais! Taip taip 8 eurai anot Skaistės turės mane išgelbėti nuo šitos kainų pasiutpolkės! Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Taip kad Armonautei atsakas atgal - ne tik nukentės taip jūsų mylimas verslas, bet ir biudžeto nesurinksite. Cigaretės, alko, kuras - viskas bus perkama PL ir masiškai, su tikslu kaimynui, gimaičiui nupirkti, o kur dar maistas. Liūdna, bet dabartinė valdžia elgiasi grynai kaip jų antrininkai 2009-ais....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS