Ministrė V. Baltraitienė nesitiki didesnės naudos iš ritualinio skerdimo | Diena.lt

MINISTRĖ V. BALTRAITIENĖ NESITIKI DIDESNĖS NAUDOS IŠ RITUALINIO SKERDIMO

  • 4

Žemės ūkio ministrė mano, kad įteisintas ritualinis skerdimas neduos tokios naudos, kokios tikisi mėsinių gyvulių augintojai, Rusijai paskelbus ES maisto produktų embargą.

Virginija Baltraitienė sako, kad kokybiška mėsinių galvijų mėsa be kliūčių ir dabar brangiau parduodama Europos Sąjungoje ir kitose šalyse, o į Rusiją buvo vežama ne pačios geriausios kokybės nebeduodančių pieno karvių mėsa, kurios musulmonų šalys gali nepriimti.     

„Arabai, Izraelis, kurie reikalauja ritualinio skerdimo būdu paskerstų gyvulių, jie žiūrės į mėsos kokybę ir prašys, kad būtų tokiu būdu skerdžiami tie gerieji jaučiai, kurių mėsa pakankamai kokybiška ir už kurią mes pakankamai daug gauname Europos Sąjungos ar kitose rinkose. Parduotuvėse mes jautienos nepamatome - jaučiai išvežami į Vakaruose ir ten jie labai paklausūs ir mokama už juos gera kaina. Mes matome išmelžtų karvių mėsą, kurios nebetinka pieno gamybai. Tai ar norės kas imti tokią mėsą, kuri kokybiškai prastesnė?“, - ketvirtadienį konservatorių frakcijoje Seime pareiškė V.Baltraitienė. 

Ministrės teigimu, prieš apsisprendžiant, ar pasirašyti ritualinį skerdimą įteisinančias pataisas, su ja tarėsi prezidentės patarėjai.

V.Baltraitienė negalėjo pasakyti, kas ir kiek išveš tokiu būdu paskerstų gyvulių.

Šią savaitę Seimo priimtos pataisos numato, kad gyvūnai gali būti skerdžiami skerdykloje, prieš tai jų neapsvaiginus. Religinių apeigų skerdimo metodus bei priemones nustatytų Žemės ūkio ministerija.

Iki šiol įstatymas leido skersti gyvūnus, tik juos prieš tai apsvaiginus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Edgaras.

sadistai jus, kankinti gyvunus del naudos. Jei pensininkus ispjautumet, Lietuva klestetu! Kiek sutaupytumem, apie tai dar nemastete?

RUSAS

Cia kakia tai kvailyste Pirma karta girdziu kad musulmonai pirktu mesa pas ne musulmonus Rusijos musulmonai gali pirkti o artimuose rytuose kad pirktu tai naujena,kaip norit skerskit

Ot

tave patį taip papjautų! Kartu su visais "ritualinio" skerdimo šalininkais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS