Miškų tarnyba: iki gruodžio išduoti leidimai kirsti mišką nebus naikinami | Diena.lt

MIŠKŲ TARNYBA: IKI GRUODŽIO IŠDUOTI LEIDIMAI KIRSTI MIŠKĄ NEBUS NAIKINAMI

  • 1

Teismui galutinai paskelbus, kad tvirtinant miškotvarkos projektus privaloma atlikti planuojamų miškų kirtimų poveikį esamoms ir būsimoms saugomoms teritorijoms, leidimai kirsti mišką, išduoti iki teismo sprendimo – 2023-ųjų gruodžio 6 dienos – nebus naikinami, skelbia Valstybinė miškų tarnyba.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) gruodžio 6-ąją galutinai pripažino, kad tarnybos direktoriaus įsakymas, patvirtinęs Ignalinos regiono valstybinių miškų vidinės miškotvarkos projektą, yra neteisėtas tiek, kiek buvo numatyti pagrindiniai miškų kirtimai įsteigtose ir potencialiose Europos ekologinio tinklo „Natura 2000“ teritorijose bei aplink jas.

Vėliau tarnyba kreipėsi į LVAT, prašydama išaiškinti, ar turėtų būti naikinami iki teismo sprendimo išduoti leidimai kirsti mišką šiose teritorijose. Tačiau teismas sausio 24-ąją atmetė prašymą dėl nutarties išaiškinimo, BNS pranešė teismas. 

„Atsižvelgiant į tai, kad pagal daugelį iki gruodžio 6 dienos išduotų leidimų ūkinė veikla jau gali būti įvykdyta, stabdyti, atšaukti ar kitaip naikinti iki gruodžio 6 dienos išduotų leidimų Valstybinė miškų tarnyba teisinio pagrindo neturi“, – pranešė tarnyba.

Anot jos, sprendimas apima tik leidimus miškui kirsti „Natura 2000“ teritorijose ir joms artimoje aplinkoje.

Tarnyba primena, kad prieš pradedant ūkinę veiklą „Natura 2000“ teritorijoje ar jai artimoje aplinkoje, privaloma gauti išvadą iš atitinkamų saugomų teritorijų̨ institucijų, kad nebus reikšmingo poveikio aplinkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dzūkelis

Na kaip naikins jei jau atkatai paimti ir pasidalinti, o įsiutę leidimus gavę dar paprašys gražinti atkatus tai čia ir yra pagrindinis miškų genocido variklis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS