Mokesčių amnestijos nauda – bent 28 mln. eurų | Diena.lt

MOKESČIŲ AMNESTIJOS NAUDA – BENT 28 MLN. EURŲ

  • 2

Šimtai gyventojų ir įmonių pasinaudojo unikalia galimybe deklaruoti praeityje pamirštas ar nuslėptas pajamas bei sumokėti mokesčius. Kampanijos preliminari nauda siekia mažiausiai 28 mln. eurų, skaičiuoja Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Kovai su „šešėlio“ mažinimu skirta mokesčių amnestija paskelbta sausį ir baigiasi liepos 1 dieną. Daugiau tokių kampanijų neplanuojama.

„VMI neidentifikuoja asmenų, kurie pasinaudoja galimybe atsiskleisti – deklaracijos priimamos bendrąja tvarka. Vis dėlto VMI vertina išvestinius rodiklius: deklaracijų tikslinimo pokytį, kuris palyginti su praėjusiais metais (...) išaugo 45 proc., o tai yra 28 mln. eurų mokesčių“, – BNS komentavo inspekcijos Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Nuo metų pradžios apie 850 gyventojų ir įmonių pasinaudojo galimybe „prisiminti“ anksčiau pamirštus mokesčius ir sudarė daugiau nei 7,3 mln. eurų skolų mokėjimo grafikus.

„Didžiausia suma, kuriai periodinių mokėjimų grafiką sudarė įmonė, yra apie 632,10 tūkst. eurų, o gyventojas – 210,7 tūkst. eurų“, – teigė R. Virvilienė.

Papildomai deklaruotus mokesčius reikia sumokėti per 20 dienų, o jei šis laikas per trumpas, galima pagal grafiką sumokėti per 2 metus be jokių palūkanų.

Atleidimas nuo baudų ir delspinigių negalioja deklaruotoms pajamoms iš neteisėtos veiklos. 

Nepasinaudojus galimybe atsiskleisti ir nustačius įstatymų pažeidimų, VMI žada taikyti ne tik delspinigius, bet ir skirti gerokai didesnes baudas. Mokesčių mokėtojai rizikuoja pakliūti į nepatikimų mokesčių mokėtojų sąrašą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunietei iš Kaimo

O ką dundukai? O dundukai buki.

Ziniai

Sita vadinama “amnestija “ tai tik mokesciu surinkimas Zmones uzsideklaravo, is seniai turimus pinigus , susimokejo mokescius i valstybes biudzeta ir kai nori inesti i banka , luminoras is kart uzdave visa eile klausimu , kai zmones sako kad uzsideklaravo ir turi is seniai turimus grynus pinigus, bankas sake nepripazystam ir saskaitas uzdare. Klausimas tada kam deklaruoti ir istraukti is seselio jeivis tiek negali jais oficialiai disponuoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS