Mokesčių reformą svarstys trys Seimo komitetai | Diena.lt

MOKESČIŲ REFORMĄ SVARSTYS TRYS SEIMO KOMITETAI

Trys Seimo komitetai trečiadienį svarstys Vyriausybės inicijuojamą mokesčių reformą – daugiausia permainų numatančio ir diskusijų keliančio Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimus.

Biudžeto ir finansų komitetas su Finansų ministerijos ir verslo atstovais aptars Vyriausybės siūlomas palikti ar naikinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvatas, dovanų iš artimųjų apmokestinimą.

Kaip BNS sakė Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas konservatorius Justas Džiugelis, posėdyje dalyvaus tik socialiniai partneriai, kurie yra pateikę savo siūlymus. Kitame komiteto posėdyje reforma bus aptariama su ekonomistais, Lietuvos banko ekspertais.

Kaimo reikalų komiteto vadovas liberalas Viktoras Pranckietis BNS sakė, kad komitetas, atsižvelgdamas į žemdirbių pageidavimus, yra parengęs kelis pasiūlymus dėl nekilnojamojo turto (NT) mokesčio, įskaitant siūlymą nekeisti galiojančios tvarkos.

Be to, komitetas siūlo nemažinti leidžiamų atskaitymų bei padidinti neapmokestinamas pajamas su paslaugų kvitais žemės ūkyje dirbantiems žmonėms – nuo dabartinių 1750 eurų iki 2253 eurų. 

Seimui teikiamos septynių įstatymų pataisos. Jomis, be kitų dalykų, siūloma didinti individualios veiklos apmokestinimą, numatyti pokyčiai dirbantiesiems su verslo liudijimais, investicinė sąskaita, platesnis nekilnojamojo turto apmokestinimas.

Opozicija tvirtina, kad pertvarka tebus mokesčių padidinimas, o ne reforma, ir baiminasi, jog pakeitimai gali būti įtvirtinti „buldozeriu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Daug mokesčių nesurinks iš prekybos, paslaugų teikimo internetu.Didžiulė klaida minėtos paslaugos ,pardavimai internetu ir daug mokesčių.nepateks į valstybės biudžetą.Tokie dalykai darosi ir kitose šalyse,tik įdomu kodėl menkai kontroliuoja minėtas verslo grupes internetu.Pavz.Kaip gali gyventi Kaune o verslas , įmonė Klaipėdoje.Kaip suras galus ir mokesčius kontrolė ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS