Mokestis apkarpė nepraktikuojančių advokatų gretas | Diena.lt

MOKESTIS APKARPĖ NEPRAKTIKUOJANČIŲ ADVOKATŲ GRETAS

  • 1

Visuotiniame advokatų susirinkime nusprendus įvesti 11 eurų per mėnesį siekiantį mokestį nepraktikuojantiems advokatams, kas dešimtą iš jų paskatino atsisakyti advokato vardo. Dalis teisininkų mokestį kritikuoja kaip neadekvatų ir mano, kad jis naudingas praktikuojantiems advokatams, mat nušlavė dalį potencialių konkurentų, penktadienį rašo "Verslo žinios".

Prieš įvedant įmoką sąraše buvo tūkstantis nepraktikuojančių advokatų. Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė dienraščiui suskaičiavo, kad įvedus įmoką apie 400 advokatų iš karto pradėjo mokėti įmokas, o norą būti išbraukti iš advokatais pripažintų asmenų sąrašo pareiškė daugiau kaip 100 asmenų - 10 proc. nepraktikuojančių advokatų, nors prieš įvedant mokestį buvo skaičiuota, kad išlaikyti advokato vardą gali būti suinteresuoti 400-500 nepraktikuojančių advokatų.

Bendrovių ir institucijų teisininkų asociacijos prezidentas Vilius Nikitinas įmoką vadina neadekvačia: "Realiai Advokatų taryba nepatiria jokių sąnaudų administruodama advokatų sąrašą".

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zenonas Priekuliškis

Gal kas turite praktiką su užsienyje gyvenančiais skolininkais. Vykdomas raštas yra. Suma solidi. Mano tel.8 662 33770. Ieškantys tik pasipelnyti, prašome neskambinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS