Mokslininkas: šešėlis Lietuvoje – vienas didžiausių ES | Diena.lt

MOKSLININKAS: ŠEŠĖLIS LIETUVOJE – VIENAS DIDŽIAUSIŲ ES

  • 1

Per pastarąjį dešimtmetį Lietuva padarė didelę pažangą mažinant šešėlinės ekonomikos mastą, sako Austrijoje esančio Linco Johanneso Keplerio universiteto profesorius Friedrichas Schneideris (Frydrichas Šnaideris). Vis dėlto, mokslininko skaičiavimais, šešėlis Lietuvoje yra vienas didžiausių tarp Europos Sąjungos (ES) šalių.

„Ilguoju laikotarpiu, 2003-2015 metais, jums pavyko reikšmingai sumažinti šešėlinės ekonomikos mastą nuo 32 proc. bendrojo vidaus produkto 2003 metais iki 2015 metais prognozuojamo 25,8 proc. bendrojo vidaus produkto. (...) Tai yra maksimalus rodiklis, kuris gali būti siejamas su šešėlinės ekonomikos veikla“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė F.Schneideris.

Pasak jo, pagrindiniai šešėlinę ekonomiką skatinantys veiksniai Lietuvoje ir kitose Vidurio ir Rytų Europos valstybėse yra netiesioginiai mokesčiai, nedarbas ir samdomas darbas.

Mokslininko skaičiavimais, prognozuojamas Lietuvos šių metų šešėlinės ekonomikos mastas bus vienas didžiausių ES. Didesnis šešėlis šiemet prognozuojamas tik Bulgarijoje, Rumunijoje, Kroatijoje ir Estijoje.

F.Schneiderio skaičiavimais, 2014 metais Lietuvos šešėlinė ekonomika sudarė 27,1 proc. BVP.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Andy

Kai mokesciai diziausi europoje,tai ir seselis niekur nedings.Jei legalizuociau versla,tektu atiduoti 70% pelno valstybei.ar tai normalu?per menesy gausiu 1000euru pelno ir 700euru atiduosiu musu politikeliams,kurie tuos pinigus susides sau y kisenes,o tuo metu as pats liksiu islaikyti savo seima su 300euru. Tai normalu?visu pirma sudarykit salygas gyventi be seselio!!!!ir turetu musu valdzia pradeti nuo saves!!!!!! Kodel as turiu atiduoti 70% verslo pajamu?uz ka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS