Muitinė: ribojamas euro banknotų išvežimas į Rusiją ir Baltarusiją | Diena.lt

MUITINĖ: RIBOJAMAS EURO BANKNOTŲ IŠVEŽIMAS Į RUSIJĄ IR BALTARUSIJĄ

  • 9

Lietuvos muitinė riboja euro banknotų išvežimą į Rusiją ir Baltarusiją.

Muitinė penktadienį pranešė, kad tiek fiziniams, tiek juridiniams asmenims yra draudžiama parduoti, tiekti, perduoti ar eksportuoti euro banknotus į Rusiją ir Baltarusiją net ir pateikus grynųjų pinigų deklaraciją.

Taip pat ribojama gabenamų asmeniniam naudojimui skirtų euro banknotų suma.

Išimtys taikomos tik tais atvejais, kai pinigų gabenimas susijęs su diplomatinėmis atstovybėmis, konsulinėmis įstaigomis arba tarptautinėmis organizacijomis Baltarusijoje ar Rusijoje, kurios pagal tarptautinę teisę naudojasi imunitetu.

Taip pat euro banknotų leidžiama turėti į Baltarusiją ar Rusiją vykstančių fizinių asmenų ar kartu su jais keliaujančių jų artimiausių šeimos narių asmeniniam naudojimui.

Tokiais atvejais asmeniniam naudojimui euro banknotais galima gabenti ne didesnę nei 60 eurų sumą kiekvienam asmeniui. Tokia pati suma taikoma ir juridinių asmenų darbuotojų, pavyzdžiui, vairuotojų, gabenamiems eurų banknotams, skirtiems asmeniniam naudojimui.

Grynųjų pinigų sumos, gabenamos kita valiuta, nėra ribojamos.

Muitinės pareigūnams nustačius jog deklaruojama euro banknotų suma viršija išvežti leistiną sumą, grynųjų pinigų deklaracija nebus įforminama, o asmuo su eurų banknotais bus grąžintas atgal į Lietuvą.

Asmeniui, pažeidusiam nustatytus reikalavimus, gali būti taikoma administracinė atsakomybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kęstas

Šimonytė jums sakė - jei nepatinka šita valdžia, tai išsirinkite kitą. (Mokslas-studijos-ekonomika)

Gediminas

as nesuprantu kiek laiko kentesim psichiniu ligoniu priimamais sprendimais?!!!Daviau furos vairuotojui savo kortele, kad nuimtu is Swedbanko biski grynu pinigu ir atveztu man,nes Baltarusijoje nebeaptarnauja uzsienio korteliu.Maza to kad pastrigau cia,tai dar ir pinigus prarasiu ir pazystamas vairuotojas tures problemu???

Darius

Kas per debiliski sprendimai? Tai eurus i dolerius keist jei vaziuoji i ta puse? Jei pas tave draugai, gimines, nuvaziuoti su 60 euru ir ka ten veikti? Sumoketi uz viena nakti ir grizti namo kita diena? Ar cia kazkas jau varkes suks musu saskaita? Pasipelnis is keitimu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS