Naujų prekybos centrų Lietuvoje teks palūkėti | Diena.lt

NAUJŲ PREKYBOS CENTRŲ LIETUVOJE TEKS PALŪKĖTI

  • 1

Estija yra lyderė tarp Baltijos šalių pagal tūkstančiui gyventojų tenkanti prekybinio nekilnojamojo turto plotą ir investicijos į šio nekilnojamojo turto segmento plėtrą Estijoje nepaliauja plūsti, Latvijoje tęsiasi štilis, o Lietuvoje prekybinio ploto pasiūla pamažu auga, bet, anot specialistų, nekilnojamojo turto rinkai tai nesuteiks svarios pridėtinės vertės.

"Šiuo metu Vilniuje realu sulaukti keleto vidutinių projektų - į šeimas orientuotų vadinamų kaimynystės prekybos centrų, kur patogu apsipirkti. Rimtesnių projektų neverta tikėtis 3-5 metus. Taip, šiuo metu lietuviai pirkėjai laisviau leidžia pinigus, bet tai toli gražu nėra didelė paskata kurti naujus prekybos centrus. Mes nekalbame apie kasdieninių prekių tinklų parduotuves", - "Verslo žinioms" prognozuoja nekilnojamojo turto konsultacijų ir valdymo bendrovės "Newsec" Tyrimų ir analizės paslaugų grupės vadovas Baltijos šalims Mindaugas Kulbokas.

Lietuvoje ir Latvijoje šiemet bus atidaryta po didesnę "Rimi" parduotuvę Lietuvoje šiais ir kitais metais prekybinio nekilnojamojo turto pasiūlą gausiau papildys Vilniuje šalia "Ikea" statomas projektas "Nordika" bei keleto prekybos centrų plėtros projektai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tfu

Jau ir taip prekybcentrių visur prišaikiota, kam dar nauji? Ir prie kiekvieno prekybcentrio po krūvą šviesoforų. Prekybcentriams patogiau, bet verčiamiems kas pusšimtį metrų stabčioti vairuotojams vienas vargas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS