Negyvenamuose būstuose – komunalinių paslaugų kainų mįslė | Diena.lt

NEGYVENAMUOSE BŪSTUOSE – KOMUNALINIŲ PASLAUGŲ KAINŲ MĮSLĖ

  • 0

Daugėja atvejų, kai statybos įmonės būsto ieškantiems gyventojams siūlo butus, oficialiai įregistruotus kaip komercinės patalpos - nors tokiose patalpose gyventi nedraudžiama, būsimi pirkėjai turėtų pasidomėti, ar už komunalines paslaugas jie mokės tiek pat, kiek buitiniai vartotojai - kai kurie šių paslaugų teikėjai jiems taiko verslui skirtą tarifą, bet dauguma sutartyse numato gyvenamajam būstui patvirtintus tarifus, penktadienį rašo "Lietuvos žinios".

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius sako nemanąs, kad statybos išlaidų sumažinimas yra pagrindinė priežastis, kodėl butus įmonės registruoja kaip negyvenamosios paskirties patalpas, - veikiau tik viena iš kelių. Jis taip pat neigė, kad pasiūlydami negyvenamosios paskirties butus statytojai apeina įstatymus. Tiesiog sklypą įsigijęs investuotojas bando ieškoti efektyviausio būdo, kaip jį panaudoti. Jeigu komerciniame sklype komercinė veikla nėra perspektyvi ir ekonomiškai naudinga, gyvenamojo būsto projektas gali būti išeitis, jei atitinka visuomenės poreikius ir gauna savivaldybės leidimus.

M.Statulevičius įsitikinęs, kad komercinės paskirties patalpose gyvenantys asmenys neturėtų būti išskirti iš kitų buitinių klientų, jei jose nevykdo jokios komercinės veiklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS