Nepasiturintiems Lietuvos gyventojams – daugiau nei 837 tonų maisto produktų | Diena.lt

NEPASITURINTIEMS LIETUVOS GYVENTOJAMS – DAUGIAU NEI 837 TONŲ MAISTO PRODUKTŲ

  • 10

Nepasiturintiems Lietuvos gyventojams balandžio-gegužės mėnesiais bus išdalinta daugiau nei 837 tonų maisto produktų.

„Antrojo dalijimo metu (...) maisto krepšelyje bus 2 kg miltų, 0,4 kg vištienos konservų, 0,915 kg rapsų aliejaus, 0,5 kg grikių, 0,2 kg avižinių sausainių su šokolado gabaliukais, 0,42 kg konservuotų žaliųjų žirnelių, 0,48 kg konservuotos daržovių sriubos“, - pranešime cituojamas Europos socialinio fondo agentūros (ESF) direktoriaus pavaduotojas Aurimas Morkūnas.

Maisto produktų tiekėjai į savivaldybes produktus pradės vežti balandžio 15 dieną. Parama maistu į visas 60 savivaldybių bus pristatyta iki balandžio 29 dienos.

Pažymima, kad produktų kiekis yra didelis, jam reikia užtikrinti tinkamas sandėliavimo sąlygas, todėl savivaldybės maisto produktų pristatymą į daugiau nei 600 dalijimo punktų ESF organizuos pagal savo nustatytą grafiką.

Konkrečius dalijimo punktus produktai pasieks skirtingu laiku - kai kuriose dalijimo vietose maisto produktai nepasiturintiems bus pradėti dalinti nuo balandžio 16 dienos. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją.

Antrąją paramą maisto produktais gaus 170 344 nepasiturintys gyventojai, beveik 14 tūkstančių daugiau nei pirmojo dalijimo metu. Kaip ir pernai, sunkiai besiverčiantiems Lietuvos žmonėms parama bus teikiama ne tik maistu, bet ir higienos prekėmis.

Maisto produktų dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir trys nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir Marijampolės krašto samariečių bendrija.

Informaciją apie tikslią maisto produktų dalijimo vietą ir datą konkrečioje savivaldybėje gyventojai gali rasti savivaldybių administracijų ir „Maisto banko“ interneto puslapiuose bei Marijampolės krašto samariečių bendrijos „Facebook“ paskyroje.

Maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti 2019-2020 m. yra skirta 24 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

valdzios klounam

paprasciau butu kurti darbo vietas,kad zmones dirbtu ir uzsidirbtu.

Mama

Tai cia kur kas prisidejo,uz praeita pasityciojima?ar as cia viena prisidejimo neizvelgiu?

hhhhhhhhhh

kol daeis iki tu ko reikės visi vargstantys seimūnai ir jų šakalai pasidalins kiek jiem reikės o atliekas atiduos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS