Netektis: mirė verslininkas V. Šleinota | Diena.lt

NETEKTIS: MIRĖ VERSLININKAS V. ŠLEINOTA

  • 19

Lietuva neteko verslininko Vaclovo Šleinotos. Apie tai pranešta jo feisbuko paskyroje.

„Anapilin išėjo Vaclovas Šleinota (1951–2024 m.).

Vaclovas gimė Kružiūnų kaime, Alytaus rajone. Mokėsi Punios vidurinėje mokykloje. 1969–1974 m. baigė Vilniaus valstybinio universiteto Pramonės ekonomikos fakultetą, vėliau dirbo Panevėžio baldų fabrike, Panevėžio kelių statybos remonto valdyboje, Panevėžio autokompresorių gamykloje, o 1987–1990 m. tapo „Lietkabelio“ gamyklos direktoriumi.

1990–1993 m. dirbo šešiose Lietuvos Respublikos Vyriausybėse ministro pavaduotoju. 1993–1994 m. – AB „Banga“ ekspertas, 1994–2006 m. – „Vilniaus Vingio“ generalinis direktorius.

Vaclovas aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje: su Panevėžio miesto pramonininkais prisidėjo kuriant Lietuvos pramonininkų konfederaciją, virš 10 metų buvo renkamas viceprezidentu, buvo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos „Linpra“ garbės prezidentas, Vilniaus kolegijos tarybos pirmininkas, VšĮ „Lietuvos Junior Achievement“ valdybos narys, Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos prezidentas, Lietuvos banko valdybos narys, Lietuvos mokslo tarybos narys, Mokslo ir technologijos komisijos prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės narys, Vilniaus universiteto tarybos narys, Pasiruošimo stojimui į Europos Sąjungą komisijos narys. Yra asociacijos „HSG Harley“ savininkų grupės garbės narys. Prisidėjo prie Punios ir Vilniaus Užupio bažnyčių eksterjero remonto.

Vaclovo darbas neliko nepastebėtas: 1999 m. apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino Riterio kryžiumi, 2000 m. tapo „Verslo šlovės galerijos“ laureatu, 2003 m. apdovanotas Ukrainos tarptautinės reitingų ir kokybės akademijos „Auksinės fortūnos“ medaliu, įteiktas Nusipelniusio Lietuvos pramonės darbuotojo garbės ženklas.

Vaclovas buvo nuostabus vyras, pavyzdingas tėvas dukroms Linai ir Vaivai, anūkams Lukui, Ainiui ir Herkui, jis globojo giminės žmones ir draugus.

Ilsėkis ramybėje“, – rašoma feisbuke.

Atsisveikinti su V. Šleinota galima Vilniuje. Jis bus laidojamas Kairėnų kapinėse.

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl verslininko, visuomenininko V. Šleinotos mirties. Pasak jo, netekome šviesaus ir aktyvaus žmogaus, prisidėjusio prie Lietuvos, kaip pramoninės valstybės, stiprinimo ir tradicijų puoselėjimo.

„Vaclovas Šleinota buvo ne tik įvairių didelių gamybinių įmonių vadovas, bet ir ryškus visuomenininkas, svariai prisidėjęs kuriant Lietuvos pramoninkų konfederaciją, skatinant talentus. Jis taip pat prisidėjo prie Lietuvos pasirengimo narystei Europos Sąjungoje ir kitų nacionalinių klausimų sprendimų“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Katrė

Verslininkas. Per kelis metus iš ubago tapęs turtuoliu.Vagis ir tiek

Gt

Matomai geras komunistas buvo.

>>>Joo \\\\\\.../////

>ir baditai,žogžudžiai paaukštinti"-vadinami nusikalsamo pasaulio autoritetais,tai ar neskatina jaunimą (jei nieko kito nesugeba) tapti "autoritrtais"?___Linksma gyventi "laisvoje demokratinėje" Lietuvoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS