Norintiems daugiau užsidirbti – išeitis | Diena.lt

NORINTIEMS DAUGIAU UŽSIDIRBTI – IŠEITIS

Net 80 procentų lietuvių išlaiko savo suaugusius vaikus, tad vieno darbo būna ir nebeužtenka. Tarp lietuvių vis labiau populiarėja laikinieji darbai. Žmonės, norintys prisidurti prie algos, ieško papildomo darbo per pažįstamus, socialiniuose tinkluose ar specialiai tam sukurtose platformose.

Margiris – socialinių mokslų studentas, kuris be savo nuolatinio darbo susiranda įvairių laikinų darbų per specialią juos siūlančią platformą.  

„Yra tekę dirbti siuntų rūšiuotoju, drabužių parduotuvėje. Esminiai darbai yra tokie, kurie reikalauja fizinės jėgos“, – pasakojo laikinasis darbuotojas M. Vinkler. 

Dirbdamas laikinuosius darbus Margiris ne tik prisiduria prie algos, bet ir išbando save vis skirtingose darbo pozicijose. 

„Daug dalykų pasibandau, daug ką pasiimu ateičiai. Sužinau, koks dalykas patiko, o kokio jau nebenorėčiau dirbti“, – aiškino laikinasis darbuotojas. 

Margiris laikinus darbus mėgsta. Peržiūri tuo metu esančius darbo pasiūlymus, kandidatuoja ir jau kitą dieną vyksta į naują dienos darbą. Kadangi įmonės, siūlančios darbą platformoje, yra iš skirtingų industrijų, tai ir darbų įvairovė ganėtinai didelė. 

„Darbai gali būti tokie kaip krovimas, lipdukų klijavimas, darbas salėje, pozicijos gamybos srityje, viešbučių ir administravimo veikloje, restoranų industrijoje“, – teigė vienos darbuotojų platformos vadovė Agnė Petrėnaitė. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Nojų taip pat džiugina galimybė išbandyti vis naują darbo specifiką. 

„Pastovus darbas man yra labai nuobodu“, – sakė laikinasis darbuotojas Nojus.

Nojus priduria, kad dirbant tokiu principu ne tik galima save išbandyti skirtingose srityse, bet ir neblogai užsidirbti. 

„Pastoviai dirbant per savaitę galima užsidirbti apie 600 eurų“, – tikino vaikinas. 

O ir pradėti dirbti vis naujose vietose ne taip sudėtinga – kai kuriuose darbuose nereikia net patirties. 

„Atėjau, apsimokiau ir pradėjau dirbti. Klausė manęs, ar turėjau patirties, tai parašiau, kad ne, bet vis tiek priėmė į darbą. Iš pradžių viskas labai greitai, bet paskui pripranti“, – kalbėjo Nojus. 

Tokia galimybė įsidarbinti vienai dienai naudinga ne tik darbuotojams, bet ir juos samdantiems darbdaviams. 

„Naujas darbuotojas – tai ne iššūkis, o galimybė. Iš tikrųjų tenka pagalvoti apie save, kaip apie darbdavį, apie savo darbo vietą, iš naujo pasižiūrėti į procesus, įsivertinti ir taip tobulėti“, – sakė vienos bendrovės komunikacijos ir tvarumo vadovė Raimonda Strazdauskaitė. 

Darbuotojus laikinam darbui įmonės samdo dėl įvairių priežasčių. Dažniausiai, kai padidėja darbo krūvis arba suserga nuolatiniai darbuotojai.  

„Kadangi nuolatiniai darbuotojai ne visada gali užpildyti spragas, tokias kaip pardavimas, sezoniškumas, naujos kolekcijos, todėl samdome laikinus darbuotojus“, – aiškino kitos bendrovės personalo vadovė Ilona Sadovska. 

Laikinųjų darbų platformos veikimo principas gana paprastas.  

„Įmonė įkelia skelbimą, nurodo darbo vietą, darbo pobūdį, darbo dienas, valandas bei valandinį bruto darbo užmokestį. Atitinkamai kandidatai matydami jiems tinkamas pamainas kandidatuoja. Na, ir ta įmonė, gavusi tam tikrą kiekį kandidatų, pasirenka tinkamus“, – pasakojo A. Petrėnaitė. 

Po darbo dienos atlyginimas pervedamas per savaitę į darbuotojo asmeninę sąskaitą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

???

Citata:"Net 80 procentų lietuvių išlaiko savo suaugusius vaikus, tad vieno darbo būna ir nebeužtenka." Klausimas: o tai tie suauge vaikai neigalus ar dal-ba-jo-bai, kad namie dinderi musa, o senukai kupra lenkia del ju?

Tai koks

turi buti pagrindinis darbas,kad liktu resursu papildomam? Tingejimas!? Pasakoriu kliedesiai - ir tiek. Uzdirbti pakankamai - privalu viename darbe! O kitus tedirba kiti. Jiems irgi reikia pragyventi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS