Nuo koronaviruso nukentėjusiems ūkininkams išmokėta daugiau kaip 65 mln. eurų | Diena.lt

NUO KORONAVIRUSO NUKENTĖJUSIEMS ŪKININKAMS IŠMOKĖTA DAUGIAU KAIP 65 MLN. EURŲ

Nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiems ūkininkams jau išmokėta daugiau kaip 65 mln. eurų valstybės pagalbos, nurodo Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Spalio mėnesį tiesioginių išmokų avansų išmokėta 330 mln. eurų, ūkininkaujančius nepalankiose tam vietovėse pasieks 35 mln. eurų avansų, o ekologiškai ūkininkaujančius – 17 mln. eurų, tad iš viso bus išmokėta 382 mln. eurų avansinių išmokų.

Pasak ministerijos, statistika rodo, kad šalies ūkininkai, nepaisant priminimų gausos, kasmet daro panašias klaidas ir pažeidimus, todėl sulaukia sankcijų. Pačios populiariausios klaidos: neteisingai nurodomi deklaruojami pasėliai, pažeidžiami kompleksinės paramos reikalavimai (pavyzdžiui, draudžiamu laikotarpiu skleidžiamas mėšlas, nesuženklinami gyvuliai, pateikiami neteisingi duomenys apie laikomus gyvulius ir kt.), vėlavimas deklaruoti pasėlius ir kt.

Nurodoma, kad nuo 2014 iki 2019 metų sankcijų ženkliai sumažėjo – nuo 15 mln. eurų (47 tūkst. pareiškėjų) iki 5 mln. eurų (10 tūkst. pareiškėjų). Nacionalinė mokėjimo agentūra šiemet ŽŪM pateikė įvairių sankcijų mažinimo pasiūlymų paketą. Jame pateiktas siūlymas diferencijuoti sankcijas, atsisakyti sankcijų už mažareikšmiams pažeidimus ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Klp

Kaip žemės ūkis nukentėjo nuo koronos .gal fetmas uždarė.ar nesėjo .nedygo augalai..Žemės ūkis nemoka į biudžetą ,tik žiūri kaip pralobt kitų sąskaita.

Anonimas

prie ko čia koronavirusas? tiesiogines išmokas ūkinikai gauna visada. Nesąmonė vis rašyt, kad nuo koronaviruso

Anonimas

tikras briedas ! givuliai mat ismire ! PIPIEC VAGYS !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS