Atliekų gabenimas į sąvartyną kitąmet nebrangs | Diena.lt

ATLIEKŲ GABENIMAS Į SĄVARTYNĄ KITĄMET NEBRANGS

Mokestis už aplinkos teršimą atliekas gabenant į sąvartyną kitąmet išliks toks pats kaip ir 2018–2019 metais.

Parlamentarai penktadienį pratęsė nedidelio, 5 eurų už toną mokesčio tarifo galiojimą: už balsavo 73 Seimo nariai, prieš – 4, o susilaikė  28.

Konservatorius Mykolas Majauskas teigė, kad toks mokesčio dydis neskatins žmonių stengtis, kad jų sukauptos atliekos būtų perdirbtos. 

„Skatinsime žmones vežti atliekas į sąvartynus. (...) Šiukšles priduoti į sąvartynus turi būti brangu, tai leistų užtikrinti, kad jos bus perdirbamos“, – tvirtino M. Majauskas.  

Jeigu Seimas Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pataisos nebūtų priėmęs, įsigaliotų dar 2014-ųjų lapkritį patvirtintas 27,51 eurų už toną tarifas.

Nuo 2018-ųjų galiojusį 5 eurų tarifą palikti galioti ir 2020-iesiems pasiūlė parlamentiniame Aplinkos apsaugos komitete dirbantys Petras Nevulis, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bacvinka ir Andrius Mazuronis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tai stai

Kiekvienais metais vis brangina ir brangina kyla kainos kaip pyragas ant mieliu, i kur mus nuves sitas kapitalizmas ir kaip toliau gyventi, kas gali pasakyti recepta buozes visai isnaglejo Europa

Šiaip

,,didina ar mažina ,, kainas bei mokėjimo principus pagal galiojančius teisės aktus , priima miestų tarybos , o ne krabai ) Matyt turėjo pagrindą ir argumentavo , nesidomėjote ? O kas dėl skaičiavimo pagal gyventojų skaičių bute , kaip manote kas skaičiuos kiek gyvena konkrečiame bute ? Kas turi tokią teisę ? Domėkitės , o tik tada piktinkitės ) Straipsnis apie ,,vartų ,, mokestį , jei ką )

kauniete

o musu krabas su savo sutve jau pabrangino,tipo nuo kovo 1 d. brangs,jiems ka istatymai negalioj?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS