Orai keičia įpročius: vien pačiūžų bei ledo ritulio prekių pardavimai išaugo 12 kartų | Diena.lt

ORAI KEIČIA ĮPROČIUS: VIEN PAČIŪŽŲ BEI LEDO RITULIO PREKIŲ PARDAVIMAI IŠAUGO 12 KARTŲ

  • 0

Į Lietuvą grįžusi žiema prekybininkus paskatino lentynas dar labiau papildyti žiemos sporto ir laisvalaikio prekėmis, kastuvais sniegui bei priemonėmis, skirtomis  nuo automobilių valyti ledą ar sniegą.

Prekybos tinklo „Senukai” parduotuvėse tokių prekių paklausa išaugo kelis kartus, rašoma pranešime spaudai.

Sporto, turizmo ir sodo prekių grupės vadovo Andriaus Zareckio teigimu, pasikeitusios oro sąlygos daro įtaką pirkėjams. Anot jo, žiemoms vis šiltėjant, pirkėjai skuba pasidžiaugti iškritusiu sniegu ir, vos pašalus, suskumba į parduotuves įsigyti reikiamos aprangos bei įrangos žiemos sportui.

„Antrą sausio savaitę, kai pašalo, žiemos sportui skirtos aprangos pardavimai buvo 2 kartus didesni nei pirmą sausio savaitę. Slidinėjimo įrangos pardavimai lyginant pirmąją sausio savaitę su praėjusia išaugo beveik 4 kartus. Pačiūžų bei ledo ritulio prekių pardavimai išaugo net 12 kartų, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu”,  – pasakoja A. Zareckis.

Šių prekių pardavimai prilygsta pernai metų to pačio laikotarpio pardavimams, kai Lietuvoje taip pat buvo gausiai pasnigę ir jau buvo susiformavęs ledas, o Lietuvoje buvo atidarytos čiuožyklos.

Prieš kelias dienas staiga išaugo ir rogučių pardavimai. „Per pastarąsias kelias snieguotas dienas jų nupirkta beveik 3 kartus daugiau nei iki tol. Ir nors mūsų asortimente galima rasti pačių įvairiausių dydžių bei dizainų, spalvų  čiuožynių, sniego paspirtukų, klientai lieka ištikimi medinėms rogėms – jos išlieka populiariausiomis”,– teigia sporto, turizmo ir sodo prekių grupės vadovas.

Sniegui valyti skirtų šepečių pardavimai per dvi pastarąsias dienas, kai gausiai prisnigo, buvo didesni nei per visą praėjusią savaitę. Pasnigus šių prekių pardavimai išaugo 4 kartus. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu pardavimai išaugo daugiau nei 5 kartus.

Prekybininkai pastebi, kad vis daugiau pirkėjų renkasi aukštesnio kokybinio lygio, Europos gamintojų prekes. Stabiliai didėja gamintojų iš Suomijos bei Austrijos prekių paklausa: tiek gremžtukų langams valyti, tiek šepečių. Lyginant su praėjusiu sezonu, aukšto kokybinio lygio prekių paklausa padidėjo beveik penktadaliu. Populiarėja ledo gremžtukai su variniais, jokios įtakos stiklui neturinčiais galais bei suomiški šepečiai su guminiais šeriais. Pirkėjai aktyviai renkasi ir universalius – tiek gremžtuką, tiek šepetį turinčius įrankius sniegui bei ledui valyti. Tokių prekių pardavimai stabiliai augo tiek praėjusią, tiek šią žiemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS