Oro uostuose taromatai nebūtini? | Diena.lt

ORO UOSTUOSE TAROMATAI NEBŪTINI?

  • 0

Vienkartinių pakuočių užstato sistemos operatorės viešosios įstaigos "Užstato sistemos administratorius" vadovas Gintaras Varnas nemano, kad oro uoste būtina įrengti taromatus, pasak jo, galima ten tarą dėl jos nedidelių kiekių, surinkti ir rankomis, rašo "Lietuvos žinios".

G.Varnas abejojo, ar teisinga imti užstatą iš keleivių, kuriems nesudaroma galimybė panaudotą pakuotę grąžinti Lietuvoje. Jam pritaria ir aplinkos ministerijos Atliekų departamento Atliekų valdymo skyriaus vedėja Laura Zukė.

Neapmuitintų prekių parduotuvių atstovai prieš kurį laiką kreipėsi į Aplinkos ministeriją, klausdami, ar uždarose oro uosto zonose įrengtos parduotuvės turėtų imti užstatą už vienkartines pakuotes, kai keleiviai šių pakuočių neturi galimybės grąžinti, bet atsakymas jų nepradžiugino - ministerija paaiškino, kad neapmuitinamos prekybos vietos privalo arba organizuoti pakuočių surinkimą iš pirkėjų, arba vesti griežtą apskaitą, kiek užstatu apmokestintų gėrimų įsigiję keleiviai per metus išsivežė jų į užsienį - tik tokiu atveju šios parduotuvės išvengtų mokesčio už aplinkos teršimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS