Padėtis pasienyje su Baltarusija gerėja – vilkikų eilės per parą sumažėjo | Diena.lt

PADĖTIS PASIENYJE SU BALTARUSIJA GERĖJA – VILKIKŲ EILĖS PER PARĄ SUMAŽĖJO

  • 0

Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje antradienį ryte laukė apie 1,5 tūkst. krovininių transporto priemonių – maždaug dviem šimtais mažiau nei pirmadienį.

Pasienio kontrolės punktų direkcijos antradienį ryte paskelbtais duomenimis, Medininkuose eilėje laukė 560 (pirmadienį – 660), Raigarde – 373 (423), Šalčininkuose – 338 (400), Lavoriškėse – 235 (235) vilkikų.

Prognozuojamas vidutinis patikros laukimo laikas – nuo 23 iki 54 valandų.

Valstybinės sienos apsaugos tarnyba teigia, kad eilės Lietuvoje kaupiasi dėl Lenkijos–Baltarusijos pasienyje uždarytų kontrolės postų, sugriežtintos muitinės patikros bei tokiems srautams nepritaikytos infrastruktūros.

Muitinės departamentas pranešė, kad nuo birželio 5-osios taikoma sugriežtinta patikra užkardant galimą sankcijų apėjimą ir prekių patekimą į Rusiją – vežėjai privalo pateikti tai įrodančius dokumentus, tačiau ne visi juos turi.

Lenkija nuo birželio 1-osios uždraudė įvažiuoti Rusijos ir Baltarusijos vilkikams. Lenkijos Vidaus reikalų ministerija skelbia, kad tokiu sprendimu siekiama griežtinti sankcijų kontrolę, o spauda skelbia, kad taip reaguojama į lenkų kilmės žurnalisto Andrzejaus Poczobuto (Andžejaus Počobuto) įkalinimą Baltarusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS