Pajamų vis dar nedeklaravo 121 tūkst. privalančių tai padaryti gyventojų | Diena.lt

PAJAMŲ VIS DAR NEDEKLARAVO 121 TŪKST. PRIVALANČIŲ TAI PADARYTI GYVENTOJŲ

  • 0

Praėjus dviem savaitėm nuo pajamų deklaravimo laikotarpio pabaigos, deklaracijų vis dar nėra pateikę 121 tūkst. privalančių tai padaryti gyventojų.

Kaip Eltai nurodė Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Mokestinių prievolių departamento direktoriaus pavaduotoja Inga Gedminienė, už praėjusius metus pajamų deklaracijas pateikė iš viso daugiau nei 1,2 mln. gyventojų.

„Daugiau nei 675 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su grąžintina gyventojų pajamų mokesčio (GPM) suma ir deklaravo 106 mln. eurų GPM permokų sumą. Beveik 343 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su mokėtina GPM suma ir deklaravo 166 mln. eurų į biudžetą mokėtiną GPM sumą“, - Eltą informavo I. Gedminienė.

Naujausiais VMI duomenimis, daugiau nei 353 tūkst. gyventojų jau grąžinta daugiau nei 55,5 mln. eurų GPM permokų.

ELTA primena, kad pajamas deklaruoti ir, jei gyventojui yra susidariusi mokėtina GPM suma, mokesčius sumokėti reikėjo iki gegužės 2 dienos. Po šios dienos už kiekvieną uždelstą dieną nuo mokėtinos sumos skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai. Tiesa, kaip nurodo VMI, mokesčių mokėtojai, šiuo metu turintys laikinų finansinių sunkumų, gali kreiptis į VMI dėl mokestinės paskolos sudarymo ir skolos mokėjimo dalimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS