A. Palionis: už aplinkosaugą ūkininkams turi būti deramai atlyginama | Diena.lt

A. PALIONIS: UŽ APLINKOSAUGĄ ŪKININKAMS TURI BŪTI DERAMAI ATLYGINAMA

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis sako, kad, siekiant įgyvendinti ES aplinkosaugos ir klimato tikslus, žemdirbiams turėtų būti tinkamai atlyginta.

„Auganti aplinkosaugos ir klimato ambicija turi būti paremta ambicingu Bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP) biudžetu. Vien vizijos nepakanka, ūkininkams turi būti deramai atlyginama už jų pastangas, siekiant įgyvendinti aplinkosaugos reikalavimus“, – pranešime sako žemės ūkio ministras A. Palionis.

Jo teigimu, BŽŪP gali ir prisidės prie reikalingų pokyčių, bet svarbu, kad siūlomi veiksmai būtų pagrįsti poveikio vertinimu.

„Situacija kiekvienoje valstybėje yra skirtinga, į tai turi būti atsižvelgta. Be to, pokyčiai yra reikalingi visose srityse, ne tik žemės ūkyje“, – teigiama pranešime.

Portalas Delfi skelbė, kad lėšos BŽŪP 2021–2027 metų daugiametėje finansinėje perspektyvoje pagal Europos Komisijos (EK) biudžeto pasiūlymą mažėja 5,2 proc. (250 mln. eurų mažiau), pagal suomių – 1,6 proc. (77 mln. eurų mažiau). Portalas skelbia, kad 2014–2020 metų laikotarpiu Lietuva gavo 4,8 mlrd. eurų, dabar gautų 4,56-4,7 mlrd. eurų.

EK sausio viduryje pristatė planą artimiausią dešimtmetį investuoti iki trilijono eurų, kad būtų įgyvendinti ambicingi kovos su klimato kaita tikslai, kurių svarbiausias – pasiekti, kad ES ekonomika iki 2050-ųjų būtų neutrali klimatui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rytis

Dar mažai atlygino. Visos lengvatos, išmokos...dar atlyginti. Lyg ne sau ir savo šaliai darytų.

0

Dirbt reikia ir dievas atlygins.

Alis...

reikia paramos ekologiškai bitininkaujantiems... ūkininkai, apdirbantys žemę, ir taip turtingi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS