Parama maisto produktais nepasiturinčius pasieks ir 2018 metais | Diena.lt

PARAMA MAISTO PRODUKTAIS NEPASITURINČIUS PASIEKS IR 2018 METAIS

  • 0

Europos socialinio fondo agentūra baigė maisto produktų nepasiturintiems pirkimą ir sudarė sutartis su keturiais laimėjusiais tiekėjais, kurie 2018 metais tieks maisto produktus nepasiturintiems Lietuvos gyventojams. Pirkimo metu įsigyta septyniolika kokybiškai žmogaus mitybai subalansuotų maisto produktų rūšių.

2018 metais gyventojus pasieks šios maisto produktų rūšys: kvietiniai miltai, sausi pusryčiai, avižiniai sausainiai, saldintas sutirštintas pienas, avižų košė, makaronai, grikių ir trijų grūdų kruopos, plikyti ryžiai, baltasis cukrus, rapsų aliejus, kiaulienos, žuvies, vištienos konservai, konservuotos pupelės, žirneliai ir konservuotos daržovių sriubos, kurios bus kiekviename maisto produktų dalinimo krepšelyje.

„Džiaugiamės, kad maisto produktams pirkti skirtas lėšas pavyko panaudoti efektyviai ir racionaliai –  produktai buvo nupirkti 9,3 mln. eurų pigiau, nei buvo numatyta.  Šiame pirkime, kaip ir ankstesniame, remiantis atliktu rinkos kainų tyrimu, nustatytas maksimalus kiekvieno maisto produkto vienos tonos įkainis, tad kokybiški produktai yra nupirkti ne aukštesnėmis nei rinkos kainomis“, – teigė Europos socialinio fondo agentūros direktoriaus pavaduotojas Aurimas Morkūnas.

Vykdant pirkimą svarbu buvo užtikrinti ir vienodas galimybes pirkimo konkurse dalyvauti smulkaus bei vidutinio verslo įmonėms, taip pat tiekėjams, kurie maisto produktus yra pajėgūs tiekti tik tam tikriems Lietuvos regionams. Buvo sudarytos sąlygos teikti pasiūlymą dėl vienos, kelių arba visų pirkimo dalių. Iš viso konkurse dalyvavo 12 tiekėjų. Sutartys sudarytos su keturiais mažiausią kainą pasiūliusiais tiekėjais: bendrovėmis „Granex“, „SANITEX“, „Grūste“ ir „Pontem“.

Maisto produktų dalinimą nepasiturintiems 2018 m. planuojama pradėti vasario mėnesį, nepertraukiamai tęsiant 2017 maisto produktų dalinimą ir užtikrinant, kad visus tikslinės grupės atstovus tokie patys maisto produktai ir jų kiekiai pasiektų laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS