Paramos gavėjai sulauks per 20 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio | Diena.lt

PARAMOS GAVĖJAI SULAUKS PER 20 MLN. EURŲ GYVENTOJŲ PAJAMŲ MOKESČIO

  • 0

Per savaitę Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) žada įvairiems paramos gavėjams pervesti 20,1 mln. eurų, kuriuos gyventojai skyrė iš savo praėjusių metų pajamų mokesčio dalies.

Pirmadienį pervesti pirmieji 4 mln. eurų, informavo VMI.

Iš viso nuo 2019 metais sumokėtų mokesčių paramą skyrė 470 tūkst. gyventojų arba 88 proc. mokesčių mokėtojų. Jų paramos dalis beveik 1 mln. eurų mažesnė nei buvo pernai.

Didžioji dalis lėšų – 18,5 mln. eurų – teko įvairioms viešosioms įstaigoms ir labdaros organizacijoms, partijos sulauks 1,1 mln. eurų, profsąjungos ir jų susivienijimai – 547 tūkst. eurų.

Tarp paramos gavėjų daugiausia – 407,4 tūkst. eurų – bus pervesta paramos ir labdaros fondui „Mamų unija“. Jam savo gyventojų pajamų mokesčio skyrė daugiau kaip 10 tūkst. asmenų.

Antroje vietoje yra Maltos ordino pagalbos tarnyba, surinkusi 291,3 tūkst. eurų, trečioje – „Laisvės TV“, gavusi 275,8 tūkst. eurų paramos.

VMI atkreipia dėmesį, kad šie duomenys nėra galutiniai, nes ne visi paramos gavėjai yra pateikę Paramos gavimo ir panaudojimo metines ataskaitas. Parama bus pervedama tik tada, kai bus pateiktos minėtos ataskaitas.

Be to, dar 12 tūkst. gyventojų teiktų prašymų nėra patvirtinti, nes juos teikusių asmenų pajamų deklaracijose yra trūkumų. Pašalinus trūkumus, deklaracijos bus pripažintos kaip teisingos ir prašymuose nurodyti paramos gavėjai sulauks skirtos paramos.

Šiemet taikytos naujos paramos procentinės dalys. Paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. GPM, partijoms – iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS