Parlamentaro pasiūlymas padės steigtis mažoms vynuogių vyno gamyklėlėms | Diena.lt

PARLAMENTARO PASIŪLYMAS PADĖS STEIGTIS MAŽOMS VYNUOGIŲ VYNO GAMYKLĖLĖMS

Seimo pirmininko pavaduotojas Vytautas Mitalas įregistravo pasiūlymą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, padėsiantį steigtis mažoms vynuogių vyno darykloms. Jis teikiamas kartu su analogišku siūlymu sidro gamintojams.

Jei Seimas pritars, gaminantiesiems iki 10 tūkst. litrų šio gėrimo, kaip ir smulkiesiems alaus, midaus ir vaisių vyno gamintojams, nebereikės turėti nuosavos tyrimų laboratorijos.

„Dėl sudėtingų reguliavimų Lietuvoje beveik nėra smulkių sidro gamintojų, vynuogių vyno gamintojai susiduria su sunkumais konkuruodami. Tai stabdo smulkiojo verslo plėtrą, kokybiškų gėrimų gamybą Lietuvoje. Akivaizdu, kad iš vynuogių vyną gaminančios smulkios daryklos neturėtų būti išskirtos iš kitų. Kokybišką sidrą ir vynuogių vyną mažais kiekiais gaminantiesiems suvienodinsime sąlygas veikti su alaus, midaus ar vaisių vyno gamintojais“, – sako V. Mitalas.

Pagal siūlomas pataisas, jei gaminti sidrą ir vynuogių vyną planuojančios įmonės neturi galimybių įsirengti nuosavą laboratoriją, gauti licenciją veiklai jos galės sudariusios sutartis dėl naudojimosi kitų laboratorijų paslaugomis.

„Nuo to laimės ir vartotojai – nes šiuo metu kokybiško lietuviško sidro ir vynuogių vyno praktiškai nėra. Akivaizdu, kad reikalauti iš smulkių gamintojų turėti tyrimų laboratorijas yra perteklinis, brangus ir tiesiog nepakeliamas reikalavimas“, – teigia Seimo Laisvės frakcijos narys V. Mitalas.

Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas Seimui planuojama pateikti antradienio plenariniame posėdyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

šulcas

o vynuogės iš parduotuvių kurios ten supuvo

Anonimas

nespes duru atidaryti kaip VMI prades belstis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS