Pašalpų gavėjams karantinas išėjo į naudą | Diena.lt

PAŠALPŲ GAVĖJAMS KARANTINAS IŠĖJO Į NAUDĄ

  • 12

Pašalpų gavėjams karantinas išėjo į naudą. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dar per pirmąją bangą rekomendavo bedarbius atleisti nuo darbo už pašalpas, praneša LNK žinių tarnyba.

Užėjus antrajai - išlygų irgi nėra, nors kai kurios savivaldybės prašė draudimą panaikinti, motyvuodamos, kad pašalpų gavėjai įprastai dirba po vieną ir lauke.

"Mes į tokį nutarimą žiūrime labai kritiškai, nes pašalpų gavėjai niekada nedirba būriais, nedirba po kelis. Dabar, esant tokiai situacijai, kai reikia nuvalyti sniegą, takelius, jiems gi galima paskambinti ir pasakyti, ką ir kur dirbti. Tikrai nėra jokios grėsmės apsikrėsti", - sakė Panevėžio rajono socialinės paramos skyriaus vedėja Virginija Savickienė.

Be darbininkų likusios seniūnijos užverstos sniegu ir priverstos leisti pinigus, skirtus ne keliams nukasti, o juos tvarkyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Vardas

Tie atidirbinejimai didina bedarbyste, nes visokie seniunai ir valdiskos istaigos tik ir nori kad atsiustu jiems zmoniu vergauti uz pasalpa, o kai papraso kad idarbintu normaliai kaip priklauso pagal darbo kodeksa kur uz darba turi buti mokama alga tai sako kad darbo vietos nera laisvos , nu kaip toki reiskini galima pavadinti ? baudziava ! reikia darbo jegos ? tai prasom idarbinkit tuos zmones , forminkit darbo sutarti ir uz atlikta darba mokekit jiems alga ! ar ne geda taip isnaudoti zmones ? gal tada ir jus dirbkit uz pasalpa , o ne alga ? iteisinkim kad visiems Lietuvoje uz darba butu mokama tik pasalpa , kaip jums toks vergoves istatimas ? noretumet ?

zmogus

Cia dar pries karantina ieskojau darbo , tai klausdavau ar idarbintu mane oficialiai legaliai kur uz darba butu mokamas atlyginimas ir sumokami mokesciai, tai atsakyma sulaukdavau toki , kad laisvu darbo vietu nera , o kai uz pasalpa vergaut tai laisvu darbo vietu visada atsiranda, vergoves santvarka ne kitaip , darbo legalaus negausi nes ponams atsiusdavo vergu dirbi uz pasalpa, o legaliai idarbint ir moket alga uz darba nenori, slykstu tiesiog.

Labas

O algos uz darba nenorit moketi ? norit kad zmones vergautu uz pasalpa ? reikia darbuotoju ? forminkit darbo sutarti , mokekit alga ir zmones ateis dirbt ! o ne vergu ieskokite ! bjauru tiesiog klausyti tokiu kurie iesko vergu , gal noretumet susikeist su jais vietomis ? uz darba jums moketu pasalpa , o kitiems alga .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS