Paskirstytos ES lėšos papildomoms 70 doktorantūros vietų | Diena.lt

PASKIRSTYTOS ES LĖŠOS PAPILDOMOMS 70 DOKTORANTŪROS VIETŲ

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMM) skyrė papildomas Europos Sąjungos lėšas, užtikrinsiančias 70 papildomų doktorantūros vietų universitetuose ir institutuose.

Kaip antradienį pranešė ministerija, ministras Algirdas Monkevičius patvirtino šių lėšų paskirstymą mokslo ir studijų institucijoms ir mokslo ar meno kryptims.

Daugiausia ES lėšomis finansuojamų doktorantūros vietų skirta Vilniaus universitetui – 16, Lietuvos sveikatos mokslų universitetui – 13, Kauno technologijos universitetui – 10, Vilniaus Gedimino technikos universitetui – 9.

ES lėšomis finansuojamos doktorantūros studijų vietos yra papildomai skiriamos prie tų, kurios kasmet paskirstomos įprastine tvarka. Finansavimą skirs Lietuvos mokslo taryba.

Iš viso doktorantūros studijoms šiemet skirtos 497 valstybės finansuojamos vietos, pernai valstybės finansavimą studijoms galėjo gauti 477 doktorantai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ED

Yra ir protingu:-) Vieną pažįstu - Oksforde doktorantauja, o pas mus pastaruoju metu ateina apgailėtini... deja.

kas jums sakė, kad

tie naujieji doktorantai tokie protingi? tikriausiai jie patys :))) krepšelinis buvo, toks ir liks

ED

Dar gerai būtų, kad ir doktorantų parūpintų, nes dabar jų reikia naktį su liktarna ieškoti, o ir rastieji nesukelia optimizmo, nes visi protingi ir perspektyvūs į mokslus, kur perspektyvos labai jau abejotinos, tiesiog neina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS