Paskutinė diena teikti paraiškas asbestiniams stogams keisti | Diena.lt

PASKUTINĖ DIENA TEIKTI PARAIŠKAS ASBESTINIAMS STOGAMS KEISTI

Penktadienis yra paskutinė diena, kai kaimo gyventojai, norintys atnaujinti savo asbestinius namų stogus, gali teikti paraiškas Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA).

Kaip anksčiau pranešė NMA, šiam paraiškų surinkimo etapui skirta bendra paramos suma yra 3,3 mln. eurų.

Paraiškas gauti paramą gali teikti Lietuvos gyventojai, savo gyvenamąją vietą deklaravę kaimo vietovėje. Paraiška galės būti teikiama tik to namo stogo dangai keisti, kuriame deklaruota pareiškėjo gyvenamoji vieta. Jis taip pat įsipareigoja nuo paraiškos pateikimo dienos iki projekto kontrolės laikotarpio pabaigos nekeisti gyvenamojo namo, kurio stogo dangą keičia, nuosavybės teisių, nurodo NMA.

Paramos taip pat gali kreiptis dvibučio ar daugiabučio namo gyventojai, jei ketinama pakeisti viso gyvenamojo namo asbestinę stogo dangą. Tiesa, NMA akcentuoja, kad parama neteikiama sodo bendrijose ar savivaldybių centruose, kuriuose yra daugiau negu 6 tūkst. gyventojų, esančių namų gyventojams.

Vienas paramos gavėjas gali pretenduoti į ne didesnę kaip 2 tūkst. eurų (su PVM) paramą, jam bus kompensuojama iki 50 proc. visų patirtų išlaidų.

NMA pabrėžia, kad teikiant paraišką stogo dangai keisti svarbu pristatyti ir asbesto turinčių gaminių inventorizacijos ataskaitos kopiją.

Kitas svarbus reikalavimas paramos gavėjams - pakeitus asbestinę stogo dangą likviduoti asbesto turinčių gaminių atliekas, susidariusias keičiant stogą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Kodėl tik kaimo gyventojams parama azbestiniams stogams keisti? Kauno mieste jų yra dar ne mažai nepakeistų.Trukdė tvarkyti ir keisti stogo dangas laiku ,UAB Būsto valda,kuri administruoja neteisėtai privačių butų,namų savininkų bendrą turtą.Jie tik pinigus renka savo verslui,pelno siekiančiai įmonei o tarpininkaujant atliekant darbus ,darbų atlikimo kainos vos ne keturis kartus didesnės būna.Kada bus sustabdyta savavališka veikla ,turto prievartavimas LR B kodeksas 181 str.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS