Paslaugų centrai Lietuvoje: darbuotojai viliojami didesniu atlyginimu | Diena.lt

PASLAUGŲ CENTRAI LIETUVOJE: DARBUOTOJAI VILIOJAMI DIDESNIU ATLYGINIMU

Atskyręs veiklas, „Swedbank“ Lietuvoje atidarė paslaugų centrą, kuriame jau dirba apie pusantro šimto darbuotojų. Per trejus metus jų planuojama bus 400. „Investuok Lietuvoje“ duomenimis, steigti paslaugų centrus Lietuvoje šiemet domisi dar maždaug 5 investuotojai.

Kelerius metus analizavęs galimybių studiją, centrinis „Swedbank“ biuras Švedijoje nusprendė pagrindinį paslaugų centrą steigti Vilniuje, o ne Rygoje ar Taline, nors ir ten tokie bus, tik gerokai mažesni. Pasirinkti Vilnių esą įtakos turėjo ir tai, kad čia aukšta darbuotojų kompetencija ir užsienio kalbų mokėjimas, o sąnaudos darbo jėgai mažiausios.

„Daugiausia darbuotojų planuojame [įdarbinti – LRT.lt] grupės produktų srityse, grupės finansų , IT, stambių klientų ir institucijų verslo palaikymui. Dabar intensyviai vykdome atrankas ir turime atrinkę apie 70 darbuotojų ir dar tiek pat turime procese“, – sakė „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Iš viso iki 2018-ųjų šiame paslaugų centre, Vilniuje, planuojama dirbs apie 400 darbuotojų, kai visose Baltijos šalyse jų bus apie 700. Pasak banko vadovės, galimybe dirbti centre domisi ir emigrantai.

„Vidutinis paslaugų centrų algų vidurkis yra apie pusantro karto didesnis nei Lietuvos vidutinis darbo užmokestis, tai net jauni žmonės startuoja ne nuo Lietuvos regionų atlyginimų vidurkio“, – teigė Mantas Katinas, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius.

Nei bankas, nei „Investuok Lietuvoje“ neatskleidžia kiek investuota į naują paslaugų centrą, tačiau esą pagal vakaruose priimtą skaičiavimo metodiką, nauda matuojama pagal bendrovėje mokamus atlyginimus ir sumokamus mokesčius, todėl tai laikoma investicija į šalies ūkį.

„Ir dabar vedamos derybos bent su keturioms penkiom kompanijomis dėl paslaugų centrų. Ar jie nuspręs ateiti šiemet, negaliu pasakyti, bet kad dar yra kompanijų, kurios domisi Lietuva, tai tikrai“, – tikino M. Katinas.

Lietuvoje veikia 54 pasaulinių bendrovių paslaugų centrai. Pasak „Investuok Lietuvoje“, Vilnius dar neišnaudojęs visų galimybių ir galėtų augti antra tiek, be to, dar net nepradėtos išnaudoti Kauno ir Klaipėdos galimybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS