Paslaugų įstatymas atvers naujų galimybių verslininkams | Diena.lt

PASLAUGŲ ĮSTATYMAS ATVERS NAUJŲ GALIMYBIŲ VERSLININKAMS

Ūkio ministerija parengė ir valstybės, savivaldybių institucijoms bei nevyriausybinėms organizacijoms išsiuntė derinti Paslaugų įstatymo projektą, kuris perkelia Europos Sąjungos (ES) Paslaugų direktyvą, atveriančią naujas galimybes verslui pasinaudoti palankesnėmis ir supaprastintomis reglamentavimo sąlygomis, teikiant paslaugas ES.

Iki 2009 m. pabaigos, kai visos ES šalys narės privalo įgyvendinti šią direktyvą, bus užtikrinta įsisteigimo laisvė ir laisvas paslaugų judėjimas ES valstybėse narėse, o verslininkai galės išbandyti naujas ES rinkas nesteigdami buveinės kitoje valstybėje narėje arba steigti ją naudodamiesi kur kas paprastesnėmis ir trumpesnėmis procedūromis.

Pasak Ūkio ministerijos Pramonės ir verslo departamento Paslaugų politikos skyriaus vedėjos Jolitos van Otterlo, smulkusis ir vidutinis verslas dar nepasinaudoja visomis ES vidaus rinkos teikiamomis galimybėmis, o didžioji dalis mažų ir vidutinių įmonių veiklą vykdo tik savo šalyse.

„Priėmus šį įstatymą ir perkėlus Paslaugų direktyvos nuostatas į nacionalinę teisę, verslininkai turės teisę teikti paslaugas kitoje ES valstybėje narėje tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir tos ES valstybės narės piliečiai. Tai jiems sudarys geresnes galimybes išbandyti naujas rinkas ir plėsti verslą“, - sako ji.

Be to, pasak J. van Otterlo, verslininkai galės gauti informaciją ir atlikti visas reikalingas procedūras „vieno langelio“ principu per kontaktinį centrą, esantį kiekvienoje valstybėje narėje. Šių kontaktinių centrų įsteigimą visose ES šalyse nustato Paslaugų direktyva.
Šiuo metu paslaugų teikimą ir su tuo susijusius klausimus reglamentuoja daugiau nei 60 Lietuvos įstatymų bei daugiau nei 800 jų įgyvendinamųjų teisės aktų, todėl įgyvendinant Paslaugų direktyvą nuspręsta priimti naują „bendrąjį“ įstatymą - Paslaugų įstatymą.

Ūkio ministerija yra atsakinga už Paslaugų direktyvos perkėlimo ir įgyvendinimo koordinavimą.

Gairės: direktyva
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS