Persigalvojo: kaimo turizmo sodybų užsakymai po karantino paskelbimo sustojo | Diena.lt

PERSIGALVOJO: KAIMO TURIZMO SODYBŲ UŽSAKYMAI PO KARANTINO PASKELBIMO SUSTOJO

Nors šiemet kaimo turizmo sodybų užsakymai Naujųjų metų nakčiai pasipylė gana anksti ir gausiai, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos (LKTA) vadovė Agnė Vaitkuvienė sako, kad paskelbus karantiną domėjimasis sodybomis šventiniu laikotarpiu nuslopo. Ji taip pat priduria, kad karantinas kaimo turizmo sodybų nuomos kainoms didesnės reikšmės neturėjo.

„Iš tiesų daug sodybų buvo užsakyta prieš karantino paskelbimą. Daugiausia užsakyta namelių, į kuriuos viena ar dvi šeimos ketina važiuoti per Naujuosius metus. Apskritai šiemet poilsis atskiruose nameliuose buvo labai populiarus, taip ir šventes žmonės, panašu, nori švęsti“, – sakė ji, pridurdama, kad pastaraisiais metais pastebima tendencija, jog žmonės tiek Kalėdas, tiek Kūčias nori švęsti išnuomotose sodybose.

Vos paskelbus karantiną visi užsakymai sustojo, ir dabar tiesiog laukiame, kokios bus galimybės švęsti, ar galės žmonės apskritai susirinkti švęsti Naujųjų metų.

Visgi A. Vaitkuvienė pažymėjo, kad, nors iki karantino paskelbimo sodybas Naujųjų metų šventei užsakinėjo ir didesnės kompanijos, vos paskelbus karantiną užsakymai sustojo.

„Iki karantino turėjome nemažai užsakymų švęsti Naujuosius metus kaimo sodybose ir iš didesnių kompanijų. Apskritai žmonės šiemet anksti pradėjo ieškoti sodybų Naujiems metams, bet dabar situacija visiškai neaiški. Vos paskelbus karantiną visi užsakymai sustojo, ir dabar tiesiog laukiame, kokios bus galimybės švęsti, ar galės žmonės apskritai susirinkti švęsti Naujųjų metų“, – Eltai teigė ji.

LKTA vadovė pabrėžė, kad dar liko daug Naujųjų metų savaitgaliui neužsakytų sodybų.

„Yra daug neužsakytų sodybų, ypač didžiųjų. Visgi net jei sodyba didelė, o didelėms kompanijoms nebus galima rinktis, tikrai sodybų savininkai ras variantų, kaip jose priimti šeimas“, – tikino ji.

Anot A. Vaitkuvienės, karantinas kaimo turizmo sodybų nuomos kainoms didelės įtakos nepadarė, o „nuomos kainos šventiniu laikotarpiu išlieka tokios pačios kaip nuomos kainos vasaros savaitgaliais“.

Visgi net jei sodyba didelė, o didelėms kompanijoms nebus galima rinktis, tikrai sodybų savininkai ras variantų, kaip jose priimti šeimas.

„Jei tai yra namelis, kaina turėtų būti standartinė, kaip ir praėjusiais metais: vasaros savaitgalio kaina Naujiesiems metams. Tačiau visiškai neaišku, ar didesnės sodybos apskritai galės priimti žmones. Tad jos arba neskuba pasirašyti sutarties, arba pasirašo labai lanksčią sutartį, kad rezervacijas būtų galima lengvai atšaukti“, – teigė ji.

Negana to, LKTA vadovė pažymėjo, kad daugelis į kaimo turizmo sodybą atvykusių šeimų pasigenda galimybės pasinaudoti pirtimi, ir pridūrė, kad Vyriausybės sprendimas uždrausti jomis naudotis yra perteklinis.

„Iš tiesų labai keista iš Vyriausybės pusės, kai viena ranka remia, kad ir programa „Atostogos medikams“, turizmo verslą, o kita ranka uždraudžia nuomoti pirtis, netgi privačias, įrengtas mažuose nameliuose (...). Mes labai norėtume, kad nebūtų tokių perteklinių draudimų šeimai nueiti į jų privačiame namelyje įrengtą pirtį“, – tikino A. Vaitkuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pirtis

uzdrausti pirti tai beveik tas pats kaip uzdraust zmogui nusipraust. Pirtis juk skirta praustis. O visos kitos pirties funkcijos yra salutines

SUSIJUSIOS NAUJIENOS