Pieno perdirbėjai dėl Rusijos embargo dar naujų ilgalaikių rinkų nerado | Diena.lt

PIENO PERDIRBĖJAI DĖL RUSIJOS EMBARGO DAR NAUJŲ ILGALAIKIŲ RINKŲ NERADO

  • 1

Rusijos embargas, pradėjęs galioti prieš metus, 2014 metų rugpjūčio 7-ąją, šalies pieno perdirbėjams naujų ilgalaikių rinkų neatvėrė - įmonės sako, kad iš pardavimų vidaus rinkoje tenka dotuoti eksportą, nes pelningai realizuoti žaliavinius produktus šiandien nėra kur.

"Nors jau praėjo metai, tačiau iki šiol neradome naujų stabilių rinkų. Dauguma mūsų dabartinių partnerių vienkartiniai. Patyrėme ir nuostolių", - "Verslo žinioms" pripažino "Vilkyškių pieninės" generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

"Jei kalbėsime apie pieno perdirbėjus, jie išgyveno ūkininkų ir vietos vartotojų sąskaita. Supirkimo kainos iš karto po embargo buvo sumažintos, tačiau produktų kainos lentynose beveik nekito", - apie pokyčius dienraščiui sakė "Marijampolės pieno konservai" valdybos pirmininkas Raimondas Karpavičius, pasak kurio, jei nebus gamintojų ir prekybininkų supratimo - nukentės visas sektorius, nes bėgant laikui pieno gana smarkiai sumažės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha

Nereikejo bartis su rusais ir viskas butu gerai,o dabar "magnolija" aplaize juoda subine ir susibare su savo buvusiais bendradarbiais is KGB ir neteko Rusijos rinkos.Bobas reikia varyti is politikos,kur kvailos bobos,ten ir bedos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS