Pieno supirkimo kaina toliau kyla – jau viršijo europinį augimo vidurkį | Diena.lt

PIENO SUPIRKIMO KAINA TOLIAU KYLA – JAU VIRŠIJO EUROPINĮ AUGIMO VIDURKĮ

  • 3

Vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina Lietuvoje gruodžio mėnesį augo ketvirtą mėnesį iš eilės ir siekė 436,62 eurus už toną – 4 proc. daugiau, palyginti su lapkričiu, skelbia Žemės ūkio duomenų centras (ŽŪDC).

Nuo pernai rugpjūčio, kuomet pradėjo augti žaliavinio pieno kaina Lietuvoje, ji padidėjo 29 proc.

Remiantis ŽŪDC duomenimis, pienas Lietuvoje brango kur kas sparčiau nei Europos Sąjungos vidurkis, o Lietuvos stambiesiems tiekėjams mokama kaina susilygino ir viršijo europinį vidurkį.

Stambiems pieno gamintojams Lietuvoje už natūralų pieną perdirbėjai gruodį mokėjo vidutiniškai 473,54 eurus už toną. Per mėnesį ši pieno kaina padidėjo 3,2 proc.

Vidutinė žaliavinio pieno kaina Bendrijoje pernai gruodį išaugo 1,5 proc., iki 461,4 euro už toną, rodo ES pieno rinkos observatorijos išankstiniai duomenys.

Augant pieno supirkimo kainoms Lietuvoje, augo ir pieno gamyba ūkiuose.

2023 metų spalį Lietuvoje pieno buvo supirkta 5,7 proc., lapkritį – 4,4 proc., o gruodį – 6 proc. daugiau, palyginti su 2022 metų tais pačiais mėnesiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

R

Svirplius ir tarakonus valgysim. Ir tai visai nejuokinga. Globalistai ir karo kurstytojai visaip stengiasi įgyvendinti savo užmačias. Tik kvailys gali nesuprasti kas vyksta...Pasidomėkit

Matas

Pabrangęs pienas - pabrangę sūris, sviestas, varškė ir t. t. Ką valgysim, ponai pensininkai?

Ar

Lenkijoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS