Pirkiniai mokyklai – paskutinę minutę | Diena.lt

PIRKINIAI MOKYKLAI – PASKUTINĘ MINUTĘ

Kanceliarinių prekių pardavėjai tvirtina, kad tėveliai planuoja, ką ir kada pirks savo vaikams mokyklai. Tačiau statistika liudija, kad lietuviai ruošdami vaikus mokyklai pirkinius pasilieka paskutinei minutei. Prekybininkai skelbia skaičiuojantys nuo 4 iki 10 kartų išaugusius prekių mokyklai pardavimus.

Vieni prekybininkai sako mokslo metus pradedantys dar gegužę, kiti tvirtina, kad nors kanceliarinių prekių pasiūlo dar liepą, tik pastarosiomis savaitėmis sulaukia tėvelių ir vaikų, norinčių pasiruošti mokyklai.

„Perka ir sąsiuvinius, ir rašymo, piešimo reikmenis, ir kuprines, pieštukines, kas reikalinga mokyklai. Mes matome net iki 4 kartų išaugusius pardavimus lyginant su paprastomis dienomis, ne tuo mokykliniu periodu“, – teigė „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė.

„Tėvai kartis susiperka daiktus skirtingu metu, tarkim, kuprinę palieka paskutinei minutei, nes vaikas paauga; o dažus, sąsiuvinius susiperka iš anksto, turim ir tokių pirkėjų, kurie vienu metu viską perka“, – pasakojo „Office Day“ rinkodaros skyriaus vedėja Viktorija Masaitytė.

Kol vieni vaikosi akcijų ir prekybos tinklų pasiūlymų, kiti laukia prasidedančių mokslo metų ir tik tuomet praveria parduotuvių duris.

„Ateina tie, kurie laukia mokytojų rekomendacijų, nes paprastai mokytojai rekomenduoja ką pirkti, būna, kad klasėje perka bendrai kai kuriuos dalykus, tėvai perka bendrai, ne atskirai kiekvienam vaikui“, – sakė knygynų tinklo „Vaga“ pardavimų vadovė Zita Barusevičienė.

Prekybininkai deklaruoja, kad mokyklos priemonių krepšelį galima surinkti už mažiausiai 30-40 eurų, kiti – atsižvelgiant į tėvų poreikius – gali išleisti ir penkis kartus daugiau. Viskas esą priklauso, ar vaikas tik pradeda eiti į mokyklą, ar jis jau mokosi.

„Šiemet, kaip ir pernai, krepšelis yra panašus, mes paskaičiavome, kad krepšelis yra apie 40 eurų, skaičiuojant su kuprine. Lyginant praėjusius metus su šiais, kainos ypatingai tikrai nepakito, praktiškai daugelis išliko net tokios pačios“, – tikino B. Čaikauskaitė.

Anot kanceliarinių prekių parduotuvės rinkodaros skyriaus vedėjos V. Masaitytės, šiemet simboliškai brango patys sąsiuviniai, o kitų prekių kainos liko pernykštės.

Pasak prekybininkų, pirkėjas kasmet pirkti prekių mokyklai ateina vis labiau žinodamas, ko nori: žino prekės ženklus, susidaro sąrašus, konsultuojasi su mokytojais. Vartotojui jau tapo svarbi ne tik kaina, bet ir kad prekė būtų kokybiška, netoksiška, neteptų, būtų lengvai plaunama, o kuprinė būtinai būtų padabinta atšvaitais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

net

Ir tarybiniais laikais niekada nepirkau sau kanceliarinių prekių visiems mokslo metams , sąsiuvinių ir tušinuku buvo pilna , flomasteriu galima po blatu gauti , portfelį tikrai ne kasmet pirkome. Visas ažiotažas tik prekybos naudai.

"Onyyyyyyyte"

Ar užsirauksi galų gale?

Nieko nesuprantu

Kame čia problema? Gi ne tarybiniai laikai. Nuėjai ir ko reikia nusipirkai. Apie ką tokie straipsniai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS