Pirmadienį baigiasi pajamų ir turto deklaravimas | Diena.lt

PIRMADIENĮ BAIGIASI PAJAMŲ IR TURTO DEKLARAVIMAS

  • 1

Pirmadienį baigiasi 2021 metų pajamų ir turto deklaravimas.

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, iki savaitgalio pajamų dar buvo nedeklaravę apie 200 tūkst., turto – 54 tūkst. gyventojų.

VMI balandžio 29 dienos duomenimis, gyventojai jau yra pateikę per 1,2 mln. deklaracijų: 302 tūkst. valstybei sumokės 264 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčių (GPM), o 762 tūkst. – turėtų susigrąžinti 227 mln. eurų sumokėto GPM.

187 tūkst. individuliai dirbančių žmonių jau deklaravo 696 mln. eurų pajamų ir 63 mln. eurų mokesčių.

VMI duomenimis, iki penktadienio jau pateikta apie 450 tūkst. prašymų skirti paramą organizacijoms ir partijoms.

Pajamas iki gegužės 2  dienos deklaruoti privalo gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą ar įsigiję verslo liudijimus, pardavę transporto priemonę anksčiau nei po trejų metų ar nekilnojamąjį turtą anksčiau nei po 10 metų, gavę nuomos pajamų ar bet kokių pajamų iš užsienio valstybės ir panašiai.

Be to, deklaruoti pajamas ir turtą privalo politikai, tarnautojai bei jų sutuoktiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kokios ble deklaracijos....

viskas per bankus gi eina... automatiskai suziuri...reportus valdziai i duomenu baze susincia ....valdzia be darbo sedi internete i nosis krapstos..... tegu susiziuri ir atsiuncia kekvienam asmeniskai kiek sumoket.......atsius man as savo teise pasigincyt pasinaudosiu...a jei neatsius....vadinasi jum prisimokejau uztektinai ....a daba sorry....rasau deklaracijoj nulius....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS