Pirmajame 5G ryšio aukcione – „Telia“, „Tele2“ ir „Bitė“ | Diena.lt

PIRMAJAME 5G RYŠIO AUKCIONE – „TELIA“, „TELE2“ IR „BITĖ“

Paraiškas dalyvauti pirmajame 5G ryšio trijų 700 MHz radijo dažnių blokų aukcione pateikė trys dalyviai.

Pasak Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktoriaus pavaduotojo Augučio Čėsnos, iki penktadienio 14 val. paraiškas pateikė trys didžiausi šalies mobiliojo ryšio operatoriai – „Telia Lietuva“, „Tele2“ ir „Bitė Lietuva“.

„Yra trys dalyviai, vadinkime, tradiciniai – „Telia Lietuva“, „Bitė Lietuva“ ir „Tele2“, – BNS patvirtino A. Čėsna.

Apie savo planus dalyvauti aukcione mobiliojo ryšio operatoriai viešai jau buvo skelbę anksčiau. 

Pasak A. Čėsnos, penktadienį RRT dar nesigilino į paraiškų turinį – dokumentus ketinama baigti vertinti ne vėliau kaip iki balandžio 8 dienos. Po to paraiškos bus perduotos vertinti vyriausybinei strateginių įmonių sandorių patikros komisijai, o tuomet dalyviai galės siūlyti savo kainas.

A. Čėsna mano, kad pirmojo aukciono procesas turėtų baigtis gegužės pabaigoje.

Paraiškų teikimas pirmajam 5G ryšio trijų 700 MHz radijo dažnių blokų aukcionui turėjo baigtis sausio pabaigoje, tačiau buvo atidėtas dviem mėnesiams, vyriausybinei strateginių įmonių sandorių patikros komisijai papildžius jo sąlygas reikalavimu RRT komisijai pateikti informaciją ne tik apie aukciono dalyvių siūlomą įrangą, bet ir apie jos tiekėjų savininkus.

Šiame aukcione siūlomi trys 20 metų trukmės radijo dažnių blokai: vienas 2x10 MHz pločio ir du po 2x5 MHz pločio iš 713–733 MHz ir 768–788 MHz radijo dažnių juostų. Pradinė kaina – 5 mln. eurų už 2x10 MHz pločio bloką ir 3 mln. eurų – už 2x5 MHz pločio bloką.

Naudojant šiuos dažnius Lietuvoje bus diegiami naujos kartos 5G mobiliojo ryšio tinklai ir teikiamos 5G elektroninių ryšių paslaugos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Visa pramonė žlugdoma

bet šitie dygsta kaip grybai po lietaus, net naktimis. Tik gyventojai stebisi kada tas antenas pastatė ant gretimo namo? Vakar dar jų ten nebuvo. Langai i ta pusę juk., viską matome.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS