Pirminės brazilų audito dėl žuvininkystės produktų išvados – teigiamos | Diena.lt

PIRMINĖS BRAZILŲ AUDITO DĖL ŽUVININKYSTĖS PRODUKTŲ IŠVADOS – TEIGIAMOS

  • 0

Penktadienį baigėsi beveik dvi savaites vykęs Brazilijos Federacinės Respublikos žemės ūkio, gyvulininkystės ir maisto ministerijos specialistų auditas, kurio metu buvo vertinama Lietuvos žuvininkystės produktų valstybinės kontrolės sistema. Šis auditas buvo surengtas siekiant įvertinti mūsų šalies gamintojų pasirengimą eksportuoti savo pagamintą žuvininkystės produkciją į Braziliją bei įsitikinti žuvų perdirbimo sektoriaus valstybinės kontrolės efektyvumu.

Audito metu buvo vertinama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vykdoma valstybinė kontrolė, Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atliekami laboratoriniai tyrimai dėl kenksmingų medžiagų liekanų ir teršalų nustatymo, patikrintos žuvų perdirbimo įmonės, išreiškusios norą eksportuoti savo produkciją į Brazilijos Federacinę Respubliką.

„Brazilų auditoriai teigiamai įvertino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vykdomą valstybinę kontrolę, pripažino, kad mūsų specialistų darbas organizuotas gerai ir aukštame profesiniame lygyje. Brazilijos specialistams ypač gerą įspūdį paliko Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute įrengta moderni laboratorinių tyrimų įranga, diegiami naujausiomis metodikomis paremti tyrimo metodai“, – pažymėjo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Oficialus Brazilijos auditorių ataskaitos projektas Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai pastaboms turėtų būti pateiktas per 60 dienų nuo audito pabaigos. Paskelbus galutinį ataskaitos variantą bei suderinus veterinarijos sertifikatą, bus galima eksportuoti lietuviškus žuvininkystės produktus į šią šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS