Po gaisro Alytuje pieno vis dar negali tiekti penki ūkininkai | Diena.lt

PO GAISRO ALYTUJE PIENO VIS DAR NEGALI TIEKTI PENKI ŪKININKAI

Po pernai spalį kilusio gaisro Alytaus padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ pieno vis dar negali tiekti penki ūkininkai.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad sprendimai, ar jie galės parduoti pieną, bus priimti netrukus, papildomai įvertinus galimas rizikas.

Pasak tarnybos Alytaus departamento patarėjo Jono Vaikšnoro, ūkiuose, kurie negali tiekti pieno, yra apie 30 karvių bei 30 ožkų. Anot jo, tyrimų atsakymai turėtų būti penktadienį.

„Bus atliekamas šių ūkių vertinimas, o po vertinimo, ir jei jie laikosi rekomendacijų, pieno supirkimas bus atnaujintas“, – BNS sakė J. Vaikšnoras.

Dar kartą ištyrus septynis pieno mėginius iš didžiausių ūkių gaisro paveiktoje teritorijoje paaiškėjo, kad dioksinų koncentracija piene sumažėjo ir neviršija leistino kiekio, todėl vėl parduoti pieną leista dar dviem Alytaus rajono ūkininkams.

Aptikus užteršto pieno, iš karto po gaisro 29 ūkiams buvo uždrausta tiekti pieną ir jį vartoti.

Iš prekybos buvo atšaukta 382 tonos „Rokiškio sūrio“, „Rokiškio pieno“, „Varėnos pienelio“, „Rivonos“ ir „Marijampolės pieno konservų“ pieno produktų.

Vyriausybė trečiadienį Alytaus rajono ūkininkams skyrė 15 tūkst. eurų, bendrovei „Rokiškio pieno gamyba“ – 36,7 tūkst. eurų, „Rokiško sūriui“ – 3,1 tūkst. eurų, „Varėnos pieneliui“ – 11,2 tūkst. eurų, savivaldybės administracijai – 16,5 tūkst. eurų gaisro nuostoliams ir jo padariniams likviduti.

Iš viso iš Vyriausybės rezervo skirta 1,136 mln. eurų.

Gaisras „Ekologistikoje“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę. Alytaus mieste ir rajone buvo paskelbta ekstremali situacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Alis...

priežastis tikriausiai ne gaisras?...

Pilietiškas

Tikriausiai Alytaus ūkininkai nepasisamdė tų pačių tyrėjų, kurie tyrė Kuršių marių vandenį Jų karvučių pienas būtų buvęs ekoligiškas! Kaip jie nesusiprato tai padaryti? Pabandykite- suveiks!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS