Dėl konflikto su Kinija verslininkai jau braižo juodžiausius scenarijus: skaičiai pražūtingi | Diena.lt

DĖL KONFLIKTO SU KINIJA VERSLININKAI JAU BRAIŽO JUODŽIAUSIUS SCENARIJUS: SKAIČIAI PRAŽŪTINGI

  • 8

Konfliktas su Kinija vienaip ar kitaip atsiliepia Lietuvos gamybos įmonėms, pranešama LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“.

Šiauliuose įsikūrusios bendrovės „Artilux NMF“ vadovas Darius Sakalauskas sako, kad įmonė gali prarasti apie 60 proc. gaminamų šviestuvų ir jų dalių eksporto, o tai būtų pražūtinga.

„Mūsų įmonė yra eksportuotojai – beveik visą produkciją eksportuojame į Vakarų Europą ar Ameriką. Dalis ir į Kiniją buvo, jau dabar galime pasakyti. Taip pat importuojame ir iš Kinijos, nes didžioji dalis mūsų komponentų yra jautrūs kainai, ir mes Kiniją matome kaip tą Europos fabriką, kuris buvo išvystytas daug metų. Todėl mes importuojame gana daug savo žaliavų iš Kinijos“, – pasakojo jis.

Pasak D. Sakalausko, būta ir sutrikimų, dėl kurių žaliavą buvo sunku atsivežti iš Kinijos, bet įmonė rado būdą, kaip tai išspręsti. Pašnekovas pridūrė, kad žaliavų problema nėra pagrindinė. „Pagrindinė problema būtų mūsų patikimumo praradimas prieš mūsų esamus klientus, kurie turi savo tam tikrą esamą kolekciją ir jos dalies nebegali vežti į Kiniją. Reiškia, mes tampame tarsi nepatikimas tiekėjas tai kolekcijai užtikrinti“, – akcentavo pašnekovas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Praėjusiais metais jo vadovaujamos įmonės apyvarta buvo 34 milijonai eurų. O 60 proc. pardavimų vienais ar kitais saitais yra susiję su Kinija, nes žaliavos kitur – brangesnės. Jei toks ryšys būtų prarastas, įmonė prarastų per 20 milijonų eurų. „Mūsų įmonei tai būtų pražūtingi skaičiai“, – tarstelėjo D. Sakalauskas.

Pasak jo, reikėtų susikoncentruoti į dviejų tautų draugystę. „Todėl norėčiau kreiptis į Taivano žmones: padėjome jums, kiek galėjome, dabar padėkite mums. Mes esame maža tauta ir taip pat pažeidžiama. Reikėtų suprasti, kad mes negalime pakeisti pasaulio tvarkos, bet kažkokią pradžią padarėme. Dabar norėtume pagalbos mums“, – sakė bendrovės „Artilux NMF“ vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

cia P Y d arai kersija Lietuvai kad NESOKAM pagal JUOS !

tam jo

čia kas persiorientavo nuo ruskių rinkos ir persiorientuos nuo kiniečių-tu,didysis persiorientuotojas,piršto net nepajudinai nes net ir neturi supratimo kaip tai daroma

simonas b1b1agalv15

tai negi broileris juos atlygins,tai gi tu,aš,mes visi,kam tie nauji mokesčiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS