Po „laisviečių“ balsavimo dėl biudžeto G. Landsbergis sako nematantis „didelės dramos“ | Diena.lt

PO „LAISVIEČIŲ“ BALSAVIMO DĖL BIUDŽETO G. LANDSBERGIS SAKO NEMATANTIS „DIDELĖS DRAMOS“

Užsienio reikalų ministras, valdančiųjų konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako nematantis „didelės dramos“ dėl to, kad Seime antradienį buvo atidėtas pirmasis biudžeto svarstymas.

Tokį sprendimą inicijavo opozicinė Darbo partija, tačiau jį parėmė ir du valdančiosios koalicijos atstovai iš Laisvės partijos.

„Nematau labai didelės dramos. Reikia suprasti, kad situacija prieš biudžetą visada įkaista“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė G. Landsbergis.

Jis pabrėžė, kad prieš artėjančius rinkimus „temperatūra pakyla dar stipriau“, tačiau teigė, kad diskusijos koalicijoje „vyksta nuolat“.

„Ar valstybė gali gyventi be biudžeto? Gali. Viena dvyliktoji yra įstatymuose numatyta galimybė. Atsakomybę už tokį variantą turime visi vienodai matyti, – kalbėjo ministras. Visi nešame atsakomybę: tie, kurie sudarome koaliciją, opozicija.“

„Darbiečiai“ biudžeto projektą pasiūlė išbraukti, nes Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK), vertindamas parlamentarų, komitetų bei komisijų išvadas, pažeidė Seimo statutą, reikalaujantį, kad komitetas apsvarstytų visus siūlymus.

Jis šiuos siūlymus apsvarstė trečiadienį.

Kitų metų valstybės biudžetą planuojama priimti gruodį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Politologas

Jau uztektinai pridirbo riboto proto galimybiu pseudo politikas-kur tik ikisa savo liezuvi - fiasco. “Uzsienio reikalu politikas” hmmmmm gal geriau pavadinti protiskai atsilikes kuris politikoje susigaudandis kaip šimpandze.

Marius

Ka debilas gali matyt?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS