Prekybininkai įpareigoti neparduotą besibaigiančio galiojimo maistą atiduoti labdarai | Diena.lt

PREKYBININKAI ĮPAREIGOTI NEPARDUOTĄ BESIBAIGIANČIO GALIOJIMO MAISTĄ ATIDUOTI LABDARAI

Seimas įpareigojo prekybininkus nuo šių metų lapkričio paramos gavėjams atiduoti  neparduotą besibaigiančio galiojimo maistą, kuris yra saugus ir tinkamas vartoti.

Už tokias Maisto įstatymo pataisas ketvirtadienį balsavo 82 Seimo nariai, prieš buvo trys, o 23 susilaikė.

„Kad maistas patektų ne į sunaikinimą, į energetikos įmones, o labdarai“, – teigė vienintelis motyvus dėl pataisų išsakęs Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Tomas Tomilinas.   

Seimas įpareigojo visas mažmeninės prekybos įmones pasirašyti sutartis su paramos ir labdaros gavėjais. Jose būtų susitarta dėl maisto perdavimo tvarkos ir sąlygų, prekybininkai galėtų pasirašyti su viena ar keliomis organizacijomis.

Pataisos taip pat nustato atvejus, kada įmonės galėtų atsisakyti tokį maistą perduoti labdarai, o paramos organizacijoms – jį priimti. 

Pirmą kartą pažeidimą padariusios įmonės būtų įspėjamos raštu ir per mėnesį tokias sutartis privalėtų sudaryti. Kitu atveju būtų skiriama 1–3 tūkst. eurų bauda.   

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Drs

Nesupratau, tai PC nebepardavinės su 30-70 proc. nuolaidom tokias prekes, ar galės dalį parduoti dalį labdarai?

kodel

skraudžia vargšus su mažom pajamom

Pastebėjimas

Nu jau žemiau visko.Jeigu seimo nariai gauna tūkstantines algas,tai žinoma,kad neperka nupiginto maisto,o kaip išgyventi tiems.kurių minimali alga,arba pensija 500eur ir kažkiek daugiau?Jie pašalpiniams nepriklauso,tai ir juos nuskurdinkit.Baisu,kaip mūsų seimas galvoja apie savo žmones,gelbsti tuos,kurie bizniavo ir neturi darbo stažo,o sąžiningai dirbę valstybės labui lai toliau vargsta,GĖDA

SUSIJUSIOS NAUJIENOS