Prekybos žemės ūkio paskirties sklypais saugiklius jau planuojama keisti | Diena.lt

PREKYBOS ŽEMĖS ŪKIO PASKIRTIES SKLYPAIS SAUGIKLIUS JAU PLANUOJAMA KEISTI

Vos savaitę galiojančius vadinamuosius prekybos žemės ūkio paskirties sklypais saugiklius jau planuojama keisti. Dėl to, kad įstatymas faktiškai įšaldo žemės ūkio rinką, dabar už galvų griebiasi ir patys saugiklių nuo užsieniečių invazijos į rinką reikalavę žemvaldžiai bei ūkininkai, rašo "Verslo žinios".

"Dabar galiojanti teisės akto redakcija nepasiekė jokių jos autorių deklaruotų tikslų. Tiesiog sukūrė nereikalingų ribojimų Lietuvos fiziniams ir juridiniams asmenis", - sakė bendrovės "Agrowill Group" valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius.

Premjeras Algirdas Butkevičius sudarė darbo grupę, ji parengs teisės akto pataisas, tačiau valdininkai patį įstatymą vertina teigiamai.

"Įstatymas buvo priimamas skubiai. Žemės ūkio ministerija pateikė savo pasiūlymų, tačiau svarstant Seime jie buvo pakeisti. Politikų argumentai buvo emociniai, ne teisiniai ar ekonominiai", - sakė žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas. Anot jo, teisės aktas palyginti geras, tiesiog reikia pakoreguoti kai kuriuos perteklinius reikalavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS