Premjeras: didesnė turgaviečių administratorių atsakomybė – mažesnė kontrabanda | Diena.lt

PREMJERAS: DIDESNĖ TURGAVIEČIŲ ADMINISTRATORIŲ ATSAKOMYBĖ – MAŽESNĖ KONTRABANDA

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad griežtesnė turgaviečių administratorių atsakomybė padės sumažinti prekybą nelegaliais tabako ir alkoholio gaminiais.

Premjeras Algirdas Butkevičius tikisi, kad griežtesnė turgaviečių administratorių atsakomybė padės sumažinti prekybą nelegaliais tabako ir alkoholio gaminiais.

Antradienį Seimas svarstys įstatymo pataisas, kurios leistų bausti administratorius už kontrabandinę prekybą. Pasak A. Butkevičiaus, Vyriausybė taip siekia sumažinti kontrabandą.

„Jie [administratoriai] privalės vykdyti savo administruojamų turgaviečių stebėseną, t. y. imtis visų teisinių ir organizacinių priemonių, siekiant, kad jų administruojamoje turgavietėje nebūtų prekiaujama tabako gaminiais ir jie nebūtų gabenami, laikomi, neturint licencijos verstis mažmenine prekyba. Taip pat kova bus vykdoma su nelegaliais alkoholiniais gėrimais“, – tvirtina Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičiaus teigimu, pažeidėjai bus baudžiami baudomis iki 3-ijų tūkstančių litų. „Žinodami kai kuriuos faktus, kad prekiaujama kontrabandinėmis prekėmis, administratoriai privalės pranešti policijai. Jei to nepadarys, jie bus baudžiami ir turės mokėti baudą nuo 1 tūkst. iki 3 tūkst. litų“, – teigia premjeras.

Turgaviečių administratoriai nepatenkinti,  kad jie patys, o ne pareigūnai, turės tikrinti prekybininkus. Teigiama, kad turgavietėse daugiausiai paplitusi nelegali prekyba tabako gaminiais, o ne alkoholiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS