Premjeras kai kurioms gydymo įstaigoms grasina apkarpyti finansavimą | Diena.lt

PREMJERAS KAI KURIOMS GYDYMO ĮSTAIGOMS GRASINA APKARPYTI FINANSAVIMĄ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pagrasino apkarpyti finansavimą gydymo įstaigoms, kurios neskubės atkurti savo teikiamų paslaugų prieinamumo.

„Kai kurios gydymo įstaigos atstatė savo paslaugas 12 proc., 17 proc., kai kurios yra ir 0 proc. atstatę. Dėl to numatytos atskiros priemonės, šiandien bus paskelbtos, ką turi daryti. Jei situacija nesikeis, privalėsime nutraukti 1/12 finansavimą ir sumokėti (gydymo įstaigoms – ELTA) pagal faktą už suteiktas paslaugas, nes tai nėra normalu“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Anot jo, kai kurios gydymo įstaigos piktybiškai vengia grąžinti dalį teikiamų paslaugų.

„Reikalavimai įstaigoms vienodi, tiesiog vienose tas paslaugų atstatymo procesas vyksta, kitose – piktybiškai ne. Sunku ir prisiskambinti, prisibelsti, ypatingai, jei tai liečia šeimos gydytojus ir pirminės priežiūros įstaigas, teikiančias stacionarią pagalbą. Dėl to nesinorėtų tokių žingsnių imtis“, – kalbėjo premjeras.

„Po dviejų savaičių bus prie klausimo grįžta. Žiūrėsime, koks yra progresas. Bet kokiu atveju, rugsėjo 1 dieną turime atstatyti maksimalų kiekį paslaugų, nes tai jau yra didžiulė problema“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

violeta

Pilnai pritariu premjerui

Nu jo

Kaip premjeras paaiskins,kad kai kuriu istaigu darbuotojai net negavo papildomo uzmokescio del viruso? Nepaisant to,kad buvo ir kostiumai ir tyrimai daryti

Anonimas

per rinkimus balsuokit uz marsieciu partija ir marsiecius! o siuos i istorijos savartyna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS