Premjeras: maisto Lietuvoje užteks, bet tiekėjai neturi didinti kainų | Diena.lt

PREMJERAS: MAISTO LIETUVOJE UŽTEKS, BET TIEKĖJAI NETURI DIDINTI KAINŲ

Maisto produktų Lietuvoje užteks ir nerimauti dėl to žmonėms nereikia, ramina premjeras Saulius Skvernelis. Jis taip pat pabrėžia, kad tiekėjai neturėtų naudotis padėtimi ir didinti maisto kainų.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė sako, jog tiekėjai jau didina produktų kainas.

„Šiandien nerimauti dėl galimo maisto produktų tiekimo sutrikimo nėra pagrindo, dėl to panikos bangos, kurios jau buvo prekybos centruose griebiant prekes, bandant apsipirkti į priekį, jos nereikalingos, tiekimas nesutriks, rizikos tokiam scenarijui nėra“, – po susitikimo su Lietuvos prekybos įmonių asociacijos atstovais žurnalistams sakė premjeras.

Pasak jo, prekybos centrai nekalba apie maisto kainų didinimą, tuo metu tiekėjai neturėtų naudotis situacija ir didinti kainas.

Premjeras pabrėžė, kad teisės aktai leidžia Vyriausybei ir Seimui svarstyti galimybę apriboti būtiniausių produktų maksimalias kainas.

„Jei yra situacija susijusi su tiekėjų pasikeitusia politika, mes tą vertiname labai atidžiai ir manome, kad nėra šita situacija tinkama bandant išspręsti savo kažkokius ekonominius klausimus arba nuoskaudas (...) ir bandyti tą naštą užkrauti vartotojui“, – teigė S. Skvernelis.

„Sutarėme, kad kiekvienu atveju, jeigu matome sisteminį tiekėjo bandymą kelti maisto produktų kainas, būsime nedelsiant informuoti ir ieškosime, kokius sprendimus reikia priimti“, – pridūrė jis.

Asociacijos vadovė R. Vainienė sakė, jog tiekėjai jau bando didinti produktų kainas.

„Taip taip, yra tokių signalų. Prekybininkai yra ta riba, kuri laiko kainas dabar nekeliamas“, – žurnalistams sakė R. Vainienė.

Ji taip pat pabrėžė, jog susitikime su premjeru sutarta dėl bendro tikslo – sklandaus būtiniausių prekių tiekimo ir prekybos.

„Sklandus tiekimas, prekyba ir visų mūsų saugumas – tiek pirkėjų, tiek darbuotojų, tai mūsų prioritetas, dedam milžiniškas pastangas, ir dezinfekcija, ir ventiliacija ir visos papildomos saugos priemonės. Yra milžiniškos pastangos, kad darbuotojai ir pirkėjai jaustųsi saugiai“, – teigė R. Vainienė.

Ji sakė, kad maisto pirkimas parduotuvėse aprimo, bet ragina nesilankyti jose kasdien.

„Buvo dvi pirkimo bangos, bet praėjo, padėtis stabilizavosi, galima ramiai apsipirkti, bet raginame pirkėjus per daug dažnai nesilankyti (...), nes yra saugiau vieną kartą apsipirkti savaitėje, negu dažnai lankytis prekybos vietose“, – sakė asociacijos vadovė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Žilvinas Ručys

seimas su prezidentu praskolins valstybę , ir dar sumokės legaliems spekuliantams kompensacijas

Anonimas

o turi omenį : kaip pradės mirt ?

Teta Milda

Kad tos kainos ir taip DIDEJA,ponas premjere nueikit kada i parduotuve apsipirkt,dabar gyvenat ant debesu tai nematot kas zemej vyksta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS