Premjeras siūlo ES skatinti sparčiojo interneto infrastruktūros plėtrą | Diena.lt

PREMJERAS SIŪLO ES SKATINTI SPARČIOJO INTERNETO INFRASTRUKTŪROS PLĖTRĄ

  • 0

Nesibaigiančius ekonominius sunkumus premjeras Algirdas Butkevičius siūlo šalinti reformomis, o prioritetais jis vadina paslaugų bei skaitmenines rinkas ir energetikos sektorių.

Pasak jo, skaitmeninės bendrosios rinkos sukūrimas yra vienas svarbiausių ekonomikos augimo ir naujų darbo vietų kūrimo veiksnių - tokia rinka, premjero teigimu, sparčiai plečiasi, tačiau tarpvalstybinė prekyba internetu ir toliau išlieka nepakankamai aktyvi.

"Todėl turime siekti, kad skaitmeninė bendroji rinka nuo 2015 metų jau visiškai veiktų",- trečiadienį Seime prasidėjusiose Tarpparlamentinėje Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir finansų valdysenos konferencijoje teigė A.Butkevičius.

Anot A.Butkevičiaus, sukūrus bendrąją skaitmeninę rinką, lengviau būtų atliekami elektroniniai mokėjimai, technologijos taptų labiau patikimos, o interneto ryšys - spartesnis.

"Reikėtų skatinti sparčiojo interneto infrastruktūrą, aiškiai ir skaidriai apibrėžti vartotojų teises, kad verslo atstovai ir vartotojai įgytų didesnį pasitikėjimą prekyba internetu", - teigė premjeras.

Be to, A.Butkevičius ES šalių parlamentarams pabrėžė būtinybę įgyvendinti trečiąjį energetikos paketą ir garantuoti, kad nuo 2014 metų veiks vidaus energijos rinka, o po 2015 metų nė viena valstybė narė neliks izoliuota nuo Europos dujų ir elektros tinklų.

"Konkurencija energetikos vidaus rinkoje - galimybė Europos Sąjungos žmonėms rinktis dujų ir elektros tiekėjus ir užsitikrinti prieinamas energijos šaltinių kainas ", - teigė premjeras.

Tarpparlamentinė ES ekonomikos ir finansų valdysenos konferencija Seime vyks dvi dienas.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS