Premjeras tikisi naujų rinkų lietuviškai produkcijai rasti JAV, Afrikoje, Azijoje | Diena.lt

PREMJERAS TIKISI NAUJŲ RINKŲ LIETUVIŠKAI PRODUKCIJAI RASTI JAV, AFRIKOJE, AZIJOJE

  • 1

Lietuvos institucijos aktyviai ieško naujų rinkų, tačiau premjeras teigia, kad saikingas ekonomikos augimas ir ribotas vartojimas neleidžia greitai rasti, kur eksportuoti produkciją. Algirdas Butkevičius pranešė, kad ūkio ministras šią savaitę išvyksta į Japoniją, jis pats ketina vykti į JAV, į kurią planuojama eksportuoti maisto produktus.

„Taip pat yra dirbama su Brazilijos rinka, su JAV. Yra numatytas mano vizitas spalio 5 dieną ir tikimės, kad pasirašysime dokumentus su JAV dėl rinkos atidarymo kai kuriems mūsų maisto produktams, nes kai kuriems ta rinka jau dabar yra atidaryta. Pieno produktus turiu mintyje, tačiau norime, kad būtų dar mėsai ir paukštienai, tai yra labai svarbu“, - interviu LRT radijui antradienį teigė premjeras.

Pasak premjero, netrukus bus atidaryta ambasada Pietų Afrikos Respublikoje. Be to, dirbama ir su arabų šalimis, su Izraeliu, Singapūru, Malaizija, pradėtas darbas su Indonezija. Šią savaitę Seimas turėtų priimti įstatymą, kuris leis ritualinį gyvulių skerdimą.

„Čia tiktų viena labai gera taisyklė: šimtas kontaktų - vienas kontraktas. Prieš 25-30 metų buvo keturiasdešimt kontaktų ir vienas kontraktas. Tai rodo, kad visos šalys yra atviros, rinkos yra atviros, bet vartojimas arba ekonomikos augimas nėra toks spartus, kad būtų galima vis naujų produktų pateikti ir juos suvartoti“, - sakė premjeras.

Rusija rugpjūčio pradžioje 1 metams apribojo mėsos, vaisių ir daržovių, pieno ir jo produktų importą iš ES, JAV ir kitų šalių, palaikančių sankcijas Rusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pas mane

ir ribotas naudojimas, nes normaliam naudojimui neužtenka pinigų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS