Premjerė apie „Belaruskalij“ skundą: žiūriu kaip į civilizuotą būdą spręsti ginčą | Diena.lt

PREMJERĖ APIE „BELARUSKALIJ“ SKUNDĄ: ŽIŪRIU KAIP Į CIVILIZUOTĄ BŪDĄ SPRĘSTI GINČĄ

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Baltarusijos kalio trąšų gamintojos ir eksportuotojos „Belaruskalij“ skundas teismui dėl Vyriausybės sprendimo yra civilizuotas būdas spręsti ginčą.

„Lietuva yra teisinė valstybė ir skirtingai nuo kitų jurisdikcijų, kiekvienas subjektas, kuris mano, kad jo teisės yra pažeistos, turi teisę kreiptis į teismą ir teismas šiuos klausimus svarsto. Į bet kokį kreipimąsi į teismą žiūriu kaip į civilizuotą būdą spręsti ginčą“, – penktadienį Aleksandro Barausko užkardoje Varėnos rajone žurnalistams sakė premjerė.

Į JAV sankcijų sąrašus įtraukta „Belaruskalij“ teismui skundžia Vyriausybės sprendimą, pagal kurį „Lietuvos geležinkeliams“ (LTG) nurodyta nutraukti ilgalaikę sutartį su „Belaruskalij“ dėl trąšų gabenimo per Lietuvą.

Vilniaus apygardos administracinio teisme skundas gautas penktadienį. Baltarusijos įmonė prašo panaikinti sausio 12 dienos Vyriausybės sprendimą bei pernai gruodžio 21 dieną priimtą strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos sprendimą.   

Vyriausybė sausio 12 dieną patvirtino komisijos išvadą, jog sutartis tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ neatitinka nacionalinio saugumo interesų, todėl nuo vasario 1-osios turi būti nutraukta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

premjere

o kaip man ziureti i tavo vyriausybes atvira kenkima lietuvai?????

Taip premjere

Kaip civilizuotai damušti Lietuvos Geležinkelius.

Neber kantrybes

Kazin kaip zmones reaguos, kai po geru metu bus paskaiciuoti kalio ir kinu "samokslo" milijardiniai nuostoliai Lietuvai? Ar "ministeriai" liks tie patys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS